Изборът между или пък два независими уреда (котлон и фурна)

...
Изборът между или пък два независими уреда (котлон и фурна)
Коментари Харесай

Избор на готварска печка – нашите съвети

Изборът сред или пък два самостоятелни уреда (котлон и фурна) нормално се дефинира от конфигурацията на кухнята и персоналните желания на потребителя.

Свободностоящата печка е лесна за инсталиране: задоволително е да я поставите на квалифицирано място и да я свържете към източник на сила (със специфичен газов маркуч към газовата тръба и / или електрически проводник към контакта). В същото време електрическата печка ще изисква обособен проводник, допускащ свързването на устройства с висока мощ и обособена машина в електрическото табло. За газова печка с електрическо запалване може да е задоволителен елементарен контакт. Той на практика няма да сътвори натоварване на електрическата мрежа. Основното тук е да не забравяте за заземяването.

Свободностояща печка елементарно ще се побере във всяка кухня. За разлика от вградените уреди, тя не изисква деликатен монтаж (например, изрязване на отвори с подобаващ размер в плота). От друга страна, ще би трябвало да се примирите с обстоятелството, че размерите на печката, в случай че не приказваме за специфичните модели, ще бъдат общоприети: 50 или 60 сантиметра широчина, същата дълбочина и 85 сантиметра в височина. Максимумът, който производителят ще ви разреши тук, е да изравните равнището на плочата благодарение на регулируеми крайници или опори. Има, несъмнено, плочи, доста надвишаващи тези размери, само че в множеството случаи приказваме за професионални решения.

Нека не забравяме за цената: печката, като предписание, ще бъде по-евтина от комплект котлони и фурна и затова ще се преглежда преди всичко с стеснен бюджет или при положение, когато печката се купува за инцидентна приложимост (например, за вилата).

Управление и спомагателни функционалности

Управлението на актуалните фурни може да бъде както обичайно механично, по този начин и електронно-механично. Обикновено се употребяват механични въртящи се превключватели, до момента в който електрониката (дисплей и електронни бутони, да вземем за пример сензорни), си остават функционалности като ръководство на отоплението, таймер и други удължено състояние).

Колкото повече спомагателни функционалности има печката, несъмнено, толкоз по-скъпа ще е тя. Затова би трябвало да предвидите какво тъкмо ви е належащо.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР