Изборът е между стари Ф-16 и нови Грипен. Изборът не

...
Изборът е между стари Ф-16 и нови Грипен. Изборът не
Коментари Харесай

И Андрей Райчев коментира изтребителите: Изборът на е между Ф-16 и Грипен, а между старо и ново

Изборът е сред остарели Ф-16 и нови „ Грипен ”. Изборът не е сред американско и шведско, а сред остаряло и ново. Това акцентира социологът Андрей Райчев в утринния блок на бТВ.

Според него България трябвало да избере модерните западноевропейски самолети, а офанзивите против подкрепения от президента Румен Радев експертен разбор в интерес на „ Грипен ” били „ от криворазбрана преданост към Съединени американски щати ". 

„ Няма огромна договорка, за която да няма лобисти. България от дълго време не е харчила такива пари. Президентът е прав, би трябвало да се купят шведски самолети ”, акцентира Райчев.

Според него съперниците на президента желали " да го опитомят ” и да му покажат, че би трябвало да се преценява с тях.

" Много се надявам да не се отиде към война на институциите. Това ще е най-голямата нелепост, изключително в навечерието на европредседателството ”, разяснява социологът.

През последните дни тематиката за покупката на изтребители за българските Военновъздушни сили още веднъж провокира разгорещени диспути, които излязоха от чисто експертните мнения. ГЕРБ изиска парламентарна комисия да проверява класирането на офертите от комисията, която уточни като най-хубав вид " Грипен " и класира на второ " Юрофайтър ", а португалско-американската оферта за Ф-16 втора употреба бе дисквалифицирана. 

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев интензивно лобира за Ф-16 при последните си медийни интензивности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР