Избирайте доказани майстори, които работят с качествени материали и ви

...
Избирайте доказани майстори, които работят с качествени материали и ви
Коментари Харесай

ТОП 5 съвети за хидроизолацията от „Мухтаров“


Избирайте потвърдени майстори, които работят с качествени материали и ви дават дългогодишна гаранция за своята работа

На прага на есенно-зимния сезон, в унисон с по-влажното време на открито, все по-често се сещаме и за влагата у дома. Капки по стените, плесен и мухъл са най-честите проблеми, произлизащи от неприятна хидроизолация на постройката. Но това са единствено забележимите проблеми. Невидимите проблеми са всички скрити провали по здравината и градивната сигурност на самата сграда. Не е загадка за никого, че вредите, които влагата тихомълком нанася по основите и стените на постройките водят до прибързано им изхабяване и стареене и в последна сметка до нуждата от по-чести съществени поправки. Ето за какво въпросът с положителната хидроизолация на постройката не е за подценяване. Затова се обърнахме към одобрените експерти на за няколко съвета за хидроизолацията, тъй че да си подсигуряваме изсъхнало жилище и по-дълъг живот на постройката.



Ясно е, че всеки се преценява с финансовите си благоприятни условия, само че би трябвало да имате поради, че когато приказваме за хидроизолацията, то приказваме за дълготрайна инвестиция във вашия комфорт и успокоение. Хидроизолацията способства освен за това вътре да живеете удобно без плесени и плесен, само че и за това постройката да бъде здрава и надеждна по-дълго време. Много постоянно се случва в устрема си да спестим от качествена и професионално сложена хидроизолация в следствие да се наложи да платим двойно или тройно по-скъпо. Затова не пестете от хидроизолацията, а постоянно търсете и залагайте на качествени материали и потвърдени производители.

Баш майстори доста. Но потвърдените експерти, които ще ви дадат изцяло хидроизолационно решение са малко на брой. А тези, които ще ви дадат и дългогодишна гаранция – още по-малко. Затова както не бихте оставили колата си на всеки занаятчия, по този начин не оставяйте и дома си в ръцете на всеки, а се доверявайте единствено на експерти с опит, с цел да си спестите кахъри и спомагателни разноски по-късно. „ Мухтаров “ ООД работи към този момент 25 години и предлага хидроизолационни решения с материали и технологии на потвърдени производители.

Полагането и на най-качествената хидроизолация не постоянно е гаранция за решение на казуса, изключително в случай че към казуса не сте подходили професионално и сложно. Понякога влагата може да е вследствие на капилярна влага и подпочвени води. Но в различен случай може да е резултат от прикрит теч от спукана тръба, неприятно фугиране на плочките в мокрите пространства, даже от неприятно планиране на отоплителната апаратура на постройката, което може да води до конденз в избрани елементи на пространствата. Затова методът при слагането на хидроизолация би трябвало да е повсеместен. Да е обследвана постройката и отхвърлен съответният проблем за влагата (ако има такъв) и едвам по-късно да се пристъпи към слагане на хидроизолация.

Частите на постройката в непосреден контакт с почвата постоянно са изложени на съществено въздействие вследствие на капилярна влага и подпочвени води. Необходима е извънредно надеждна хидроизолационна система за основи, защото при компрометиране, рядко може да се направи повсеместен ремонт или са прекомерно скъпи. За хидроизолиране на основите могат да бъдат употребявани разнообразни материали, само че ние от „ Мухтаров “ предлагаме изпитаните и потвърдили се във времето битумни мембрани. Преди полагането на битумна мембрана ние предлагаме да се почисти основата, с цел да се избегне компрометиране на хидроизолацията. След това се поставя подобаващ битумен грунд. Много майстори евентуално ще ви го спестят, само че битумният грунд е извънредно значим. Едва по-късно се поставят най-малко два пласта подобаваща хидроизолационна мембрана. Тъй като при противоположния насип може да се получат въпреки и минимални пострадвания, е добре преди този момент де сме защитили хидроизолацията. Вариант за това е слагане непосредствено слагане на XPS топлоизолация към хидроизолацията или стените да се облекат със изустуд - материал подобаващ за отбрана.

Битумната хидроизолационна мембрана е идеално решение за плоски покриви, когато не се планува те да бъдат употребявани за други цели. При проектирането на тези покриви би трябвало да се съобразим с по-суровите условия, на които са изложени тези елементи на постройката. А точно мощни ветрове, дълготрайно задържане на вода, сняг и замръзване, както и при високи температури. За да отговорите на условията на архитектурния план за олекотяване на структурата и унищожаване на пласта баласт от покривните площи, от „ Мухтаров “ предлагаме монтиране на битумна хидроизолационна мембрана. Също по този начин би могло да се употребяват и или



 

Преди да пристъпите към слагане на хидроизолация изберете в действителност опитна компания. Поискайте да ви съветват какъв клас мембрана е подобаващ за вашия случай и най-важното – да ви кажат ясно каква е гаранцията, която дават на изпълнената от тях хидроизолация.



 

Ако имате потребност от професионална консултация, оглед и планова оферта за осъществяване на хидроизолация, може да потърсите експертите на



 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР