Избирателната комисия на Турция потвърди резултатите от , като обяви,

...
Избирателната комисия на Турция потвърди резултатите от , като обяви,
Коментари Харесай

Турската избирателна комисия потвърди победата на Ердоган

Избирателната комисия на Турция удостовери резултатите от, като разгласи, че Реджеп Тайип Ердоган го печели , предава Асошиейтед Прес.

Ахмет Йенер, началник на Върховния изборен съвет, сподели, че Ердоган е спечелил 52,18% от гласовете , до момента в който водачът на главната опозиционна партия Кемал Кълъчдароглу е събрал 47,82%.

" Съгласно тези резултати се схваща, че Реджеп Тайип Ердоган е определен за президент и резултатите са изпратени в Държавен вестник за издание ", разгласи Йенер.

Той сподели, че изборната интензивност е била 85,72%

Вече най-дълго управлявалият водач на Турция, 69-годишният Ердоган, към този момент може да продължи да ръководи до 2028 година

Според непотвърдени информации той би трябвало да постави клетва в събота, след което се чака да разгласи състава на новия си кабинет.

Ердоган е изправен пред голям брой вътрешни провокации, от срината стопанска система до напън за репатриране на милиони сирийски бежанци и нуждата от възобновяване на обширни райони след опустошителното земетресение през февруари , което и изравни със земята доста градове и села.

Инвеститорите ще наблюдават деликатно дали Мехмет Шимшек, почитан някогашен министър на финансите и вицепремиер, ще бъде преназначен да оглави стопанската система, което би било сигнал за връщане на Ердоган към по-конвенционални стопански политики.

Инфлацията в Турция, преди да спадне до 44% предишния месец, съгласно публични данни, макар че самостоятелни специалисти споделят, че същинският % е доста по-висок. Критиците упрекват за разтърсванията политиката на Ердоган да поддържа ниски лихвени проценти, с цел да насърчи растежа. Икономистите нормално предлагат повишение на лихвите за битка с инфлацията.

Турската лира загуби към 10% от цената си от началото на годината.
 Ердоган е новият татко на турците
Ердоган е новият татко на турците

100 години след своето основаване турската република наподобява доста друго. Тя е по-амбициозна и сприхава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР