Избирателната активност в предсрочните парламентарни избори в Гърция към 16:30

...
Избирателната активност в предсрочните парламентарни избори в Гърция към 16:30
Коментари Харесай

Избирателната активност в Гърция е по-ниска в сравнение с изборите през май

Избирателната интензивност в предварителните парламентарни избори в Гърция към 16:30 ч. е 40,77% спрямо 48,76% през май, съгласно информация от Министерството на вътрешните работи, заяви „ Катимерини “, представен от БГНЕС.

До момента са дали своят вот 3 564 116 души. Генералният секретар на Министерството на вътрешните работи на Гърция Михалис Ставрианудакис означи, че първата подробна оценка на резултатите ще бъде известна в 20:30 ч.

Според него пониженият интерес на гласоподаватели от 8% спрямо май не е малко като %, само че изборният ден би трябвало да свърши, с цел да бъдат направени съответни заключения.

По данни на гръцкото Министерство на външните работи в извадката, събрана до 16:30 ч. следобяд, изборните региони с най-висока интензивност са северната част на столицата Атина с 48,13%, следваня от 45% в Солун, Източна Атика, Фтиотида, Южният бранш на Атина и Ираклион на остров Крит.

Обратно, най-нисък % на присъединяване в изборите е регистриран във Флорина (25%), втората най-ниска интензивност е записана в Кефалония (27%), а в Лакония и Евритания процентите се резервират под 30 на 100.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР