Избирателната активност е безпрецедентно ниска, откакто се правят парламентарни избори

...
Избирателната активност е безпрецедентно ниска, откакто се правят парламентарни избори
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ниската избирателна активност е наказателен вот за всички партии

Избирателната интензивност е невиждано ниска, откогато се вършат парламентарни избори в България. Това разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова след излизането на първите планирани резултати, по данни на екзитполовете.

Според нея с изключение на летния сезон, неналичието на политически спор също е съдействал за резултата.



„ ГЕРБ водиха война със служебния кабинет. „ ИТН “ – мълчаха. Нямаше спор по стратегии и хрумвания, с цел да могат хората умерено да преценяват. Може би, това е углавен избор към всички политици и партии по тази причина, че за три месеца два пъти провокираме избори “, сподели Нинова.

Лидерът на социалистите разгласи, че 46-ото Народно заседание ще стартира с ниска легитимност. Според нея това е притеснително за държавността.

По думите ѝ резултатът демонстрира, че не се е състоял протестния избор. „ Партиите на митинга още веднъж нямат болшинство, с цел да сформират държавно управление и този път ще им се наложи да водят разговор с някоя от останалите партии “, посочи тя.

Нинова уточни, че е наложително да има постоянно държавно управление, което да работи върху решаването на належащите проблеми. Тя добави, че левицата е препотвърдила резултатите си от април, само че на партията не ѝ е стигнало времето, с цел да реализиран по-голям резултат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР