Избирателите в две богати области в Северна Италия гласуваха с

...
Избирателите в две богати области в Северна Италия гласуваха с
Коментари Харесай

Две италиански области поискаха повече автономия

Избирателите в две богати области в Северна Италия гласоподаваха с огромно болшинство на референдуми през вчерашния ден за по-голяма автономност от централното държавно управление в Рим. Референдумите не са обвързващи за централното държавно управление, оповестява Българска национална телевизия.

Над 90 % от гласувалите гласоподаватели в италианските области Венето и Ломбардия поддържаха по-широка автономност. Те желаеха повече пълномощия в сферите на имиграцията, сигурността, образованието и околната среда, както и да употребяват по-голяма част от данъчните си доходи. В тези две области е съсредоточена една трета от стопанската система на Италия. Те са ръководени от опозиционната Северната лига.

Президентът на Ломбардия Роберто Марони съобщи, че с референдумите двете области могат да обединят сили, " с цел да поведат борбата на века ".

Роберто Марони, президент на Ломбардия: Много съм благополучен от този резултат и в този момент имам доста значим ангажимент, предоставен ми от народа на Ломбардия. А той е да отида в Рим и да получа, зачитайки националното единение, повече права и запаси, отчитайки характерния темперамент на район Ломбардия.

Президентът на Венето Лука Дзая сподели, че над два милиона поданици на региона са дали своят вот на референдума, чийто резултат назова " хубав ". Двамата водачи ще обсъдят с районните препоръки настояванията на двете области към централното държавно управление, след което ще отидат в Рим с цел да се срещнат с премиера на Италия Паоло Джентилони.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР