Избирателите на тези партии искат правителство. Бюджетът, който се предлага,

...
Избирателите на тези партии искат правителство. Бюджетът, който се предлага,
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ очевидно трябва да застанат зад правителство на Еврозоната

Избирателите на тези партии желаят държавно управление. Бюджетът, който се предлага, значи, че изоставяме Еврозоната. Те са минималното болшинство. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ явно би трябвало да се съгласят да застанат зад едно такова държавно управление. Това сподели в изявление за " Панорама " политологът Светослав Малинов.

" Добрите неща в нашата обстановка са комплицирани и изискват самообладание. При всички положения би трябвало да се регистрират гласоподавателите и на двете обединения. Формулата, която ПП-ДБ би трябвало да предложи, е държавно управление без ярки политически фигури. Ако някой от сегашните водачи има упоритости, ще би трябвало да поизчака малко. Приемам рационалните, а не злонамерени опасения, най-много на ГЕРБ, че в случай че нищо не се контракти преди първия мандат, се отива към риск. Лидери, които доскоро смятахме, че не могат да приказват дружно, приказваха дружно на трибунката в Народното събрание ", добави той.

" Ще има всевъзможни обрати. По това време предишния път съвсем нямаше анализатор, който да не съобщи, че ще има предварителни избори. Сега нещата стоят по-добре. Има шансове с втория мандат. Шансът с първия мандат е доста, доста дребен. Първият мандат е ясно отвхърлен от ПП-ДБ. За втория мандат дебатът е отворен. И двете страни би трябвало да създадат компромис. Първият би трябвало да е от ГЕРБ, приемайки опцията за втори мандат. Вторият би трябвало да бъде изработен от ПП-ДБ. Не могат да предложат кабинет с присъединяване на ПП-ДБ. Трябва да се откри формула, която да демонстрира почитание и към техните гласоподаватели, и към тези на ГЕРБ. Приветствам въздържането им, въпреки че в демокрацията политиците би трябвало да приказват. Фактът, че сега партиите не могат да не вземат решение за кабинет, не значи, че няма да го създадат. Трябва да се води диалогът какво може краткотрайно да ги събере ", счита Малинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР