Избирането на вкусна и прясна храна в магазина понякога е

...
Избирането на вкусна и прясна храна в магазина понякога е
Коментари Харесай

В супермаркета: Как да изберем най-свежите храни


Избирането на вкусна и прясна храна в магазина от време на време е комплициран развой. Трябва да следите за цвета, свежестта и още доста други индикатори на продуктите, които смятате да закупите.

Предлагаме ви няколко лесни метода за избиране на вкусна храна.
1. Банани
Най-добрият избор за банани е когато те са напълно жълти на цвят, а единствено в краищата са леко зелени. Това значи, че самият банан няма да е сплескан и ще е пресен малко по-дълго време.
2. Гъби
За тях е значимо да наподобяват свежи и сочни на тип, а не сбръчкани.
3. Хляб
За избора на прекрасен самун е значимо да има хубава коричка, миризма на самун и не доста кафяв цвят. И не забравяйте да обърнете внимание на съставките, от които е изработен - добре е да е изработен единствено от вода, брашно, квас и сол.
4. Сирене 
Отново обърнете внимание на етикета от какво тъкмо е направено. Не взимайте потъмняло или с леки първи проблясъци на плесен, с изключение на, в случай че не е синьо сирене.
5. Шунка
Винаги е добре да вземете сготвена шунка, а не сурова или полусурова. Ако има и кокал в средата още по добре - този вид шунка има по-богат и кондензиран усет.
6. Ябълки
Обърнете внимание на нейната неотстъпчивост. Много меки ябълки не са за предпочитане, тъй като са съвсем пред повреждане, само че въпреки всичко внимавайте и за тези излъсканите, в които може да се огледате - те също не са за предпочитане.
7. Портокал
Кората наложително би трябвало да е относително гладка, а не сбръчкана и, в случай че взимате портокали единствено и само за изработката на фреш, зибирайте по-меки, което значи, че имат по-тънка кора и повече сок.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР