Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки

...
Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки
Коментари Харесай

Изабела Янкова спечели световната купа в планинското колоездене при девойките

Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки последния старт от международната купа по втурване и подсигурявайки си нужния брой точки, с цел да завоюва целия шампионат и да донесе международната купа в категория девойки в България.

Янкова отпътува през миналата седмица за курорта Сноушу, Съединени американски щати, с цел да вземе присъединяване в последните два кръга от международната купа по втурване. В сряда се организира 6-и кръг, а състезателката на клуб Райдърс Юнайтед го завоюва с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането и нейна съществена съперничка за международната купа - Фиби Гейл (Великобритания).

В днешния 7-и старт Изабела Янкова още веднъж приключи надпреварата с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането Сиер Ван Дер Велден от Белгия и повече от 23 секунди пред третата в класирането - Елла Ериксон от Съединени американски щати.

С успеха си през днешния ден Изабела приключва един извънредно сполучлив сезон с 5 от 5 победи в Държавния шампионат, Европейския шампионат, Европейския iXS шампионат в категория дами хайлайф, международния шампионат, а от доскоро е и притежател на Световната купа по втурване в категория девойки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР