Иво Инджев: Русия на Путин тепърва ще бере горчивите плодове“ Руският

...
Иво Инджев: Русия на Путин тепърва ще бере горчивите плодове“
Руският
Коментари Харесай

Иво Инджев: „Русия на Путин тепърва ще бере горчивите плодове“

Иво Инджев: „ Русия на Путин занапред ще бере горчивите плодове “

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова си разреши да хвърли в осведомителното пространство на България нещо, което до този миг не съм видял като публична позиция на Москва. Когато поднасяше цветя на Паметника на червеноармейците в София, тя съобщи, че Алексей Навални е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Това сподели журналистът Иво Инджев.

„ Ако това в действителност е било по този начин, това щеше да гърми в съветските медии, щяха дадат някакви доказателства, това щеше да е центърът на вниманието в цялата препирня към Навални. Вместо това ние научаваме от посланичката в България Митрофанова, че Навални бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Много ми е забавно с какви доказателства може да бъде подкрепено сходно очернящо, явно, в очите на руснаците събитие, и в случай че той е бил в действителност подобен сътрудник, за какво чак в този момент ни го оповестяват посмъртно, а не го използваха за неговото дискредитиране, което те толкоз доста желаеха да реализират по правосъден път и по какъв ли още не? “, попита журналистът.

Историята с Навални преля капката на търпението в доста страни по света, посочи Инджев.

„ Мисля, че Русия на Путин занапред ще бере горчивите плодове на това, което си разреши. Защото няма по какъв начин 47-годишен мъж да почине в пандиза под контрола на страната без да могат да обяснят какво тъкмо му се е случило. Първоначалната неистина беше за някакъв откъснат тромб, след това лекари се обадиха и споделиха, че това е диагноза, която не може да бъде подложен на място, а след дълги проучвания, и поначало е доста сложна за потвърждаване. Явно е, че лъжат, и аз мога единствено да се съглася с неговата брачна половинка, която споделя, че те прикриват следи. Майка му се опита да получи тялото на място, те са й го посочили към този момент апропо, само че не престават да отхвърлят да й го дадат “, напомни журналистът.

По мотив втората годишнина от войната в Украйна Иво Инджев разяснява: „ Виждам я такава, каквато е – все по този начин жестока и голословна.

„ Адекватна формула за мир не може да се откри, в случай че не се реализира някаква правдивост. Никой, който е същински другар само че Украйна, не може да я посъветва тя да си съобщи териториите като разменна монета за мир. Не един път украински водачи и самият Зеленски е задавал въпроса: „ Вие във вашите страни бихте ли се съгласили да дадете част от територията си на комшия, който ви е нападнал, единствено и единствено с цел да ви остави на мира? “ Такава логичност не може да участва, тя е пораженска, и оня, който се пробва да я наложи, ще загуби поддръжката на личния си народ в Украйна “, сподели още той.

Статистиката демонстрира, че в Украйна 75% от популацията споделя, че е готово да търпи военните условия толкоз, колкото е належащо до успеха, добави Иво Инджев.

Източник: Фокус

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР