Иво Божков, общински съветник в Столичен общински съвет, съобщи новина:

...
Иво Божков, общински съветник в Столичен общински съвет, съобщи новина:
Коментари Харесай

Общински съветник свали украинското знаме от фасадата на СОС СНИМКИ

Иво Божков, общински консултант в Столичен общински съвет, заяви вест: различен общински консултант, отново от Столичен общински съвет, е свалил украинското знаме, веещо се от 21 април на балкона на кметицата, нахлувайки маскиран в кабинета й. 

Ето цялостния текст на поста на Божков:

" Днес зам.-председателят на Столичния общински съвет и ръководител на комисията по РЕД и СИГУРНОСТ влиза като маскиран нарушител в общината, незаконно прониква в компютрите на Следствен отдел към окръжна прокуратура, нахлува в кабинета на кмета и смъква от балкона й знамето на Украйна от фасадата на постройката, сложено там с решение на СОС. Толкова е абсурно, че дано се ограничим в квалификациите за безчинство по Наказателен кодекс. Пак подсещам - това е ръководителят на комисията по Обществен ред и сигурност на София, който прави недостойни закононарушения в постройката на обшината!!!

Едно не може да му се отхвърли - спектакълът с прекосяването му от Атака към Възраждане застава наедно до изцепките на някогашния му водач Волен.

Поискахме незабавната му оставка от всички председателски и зам. постове, както и от СОС. Независимо какво мнение имаш, отговорностите ти като общински консултант са да спазваш закона. Става все по-трудно, неприлично и неуместно да си прислужник на нарушителя Путин. Единственото, което им остава, е да станат те самите нарушители. "



Припомняме, на 7 април СОС реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столичната община паралелно до българското в символ на съпричастност към нещастието на украинския народ, до момента в който трае войната в Украйна. „ За “ решението тогава гласоподаваха 36 общински съветници, „ срещу “ бяха 14. От Българска социалистическа партия внесоха тъжба до регионалния шеф, който върна за наново разглеждане отчета и го внесе в съда.

На 21 април общинските съветници препотвърдиха решението си и знамето на Украйна и от тогава то се развя на фасадата на Столичната община. Няколко дни по-късно от " Възраждане - София " смъкнаха знамето, " с цел да припомнят, че мястото на всяко едно непознато знаме е в посолството, консулството или комерсиалното посланичество на съответната страна в нашата Република ". От Столичната община малко по-късно същия ден върнаха назад знамето на Украйна на фасадата на постройката, където то се вееше оттогава. До през днешния ден.

Самият Борислав Иванов пък преди седмица разгласи, че е снел доверието си от  Политическа партия " Атака ", от чиято листа е бил определен, и изяви желанието си да се причисли към Политическа партия " Възраждане ", чиято идеология, полезности и позиции изцяло се припокриват с неговите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР