Ивайло Шопов е спасявал десетки животи - при пожар в

...
Ивайло Шопов е спасявал десетки животи - при пожар в
Коментари Харесай

Спасител търси помощ: 42-годишен доброволец се нуждае от помощ

Ивайло Шопов е спасявал десетки животи - при пожар в планината. Доброволно е помагал, с цел да върне усмивката на мнозина, през днешния ден има потребност от помощ.

Той е влизал в пламъците. Носил е хора на тил. Спасявал детски и в планината. Ивайло Шопов е пожарникар, пещерняк и избавител. Днес обаче самият той има потребност от кураж и поддръжка. Заради тежко заболяване върви по тънката линия сред живота и гибелта, заяви

" Той си е човек на първо място. Винаги е помагал на всички. Винаги, когато има потребност. Винаги е откликвал. Дори се сещам за един случай - едно младо момиче падна по едни скали преди няколко години и му се обадиха - той отиде самичък я откри. Прецени, че не може самичък да я смъкна, тъй като имаше по-тежка контузия и провежда избавителна акция с локалната пожарна и я закараха в болничното заведение ", разяснява Иво Колчаков.

От години е и доброволец в дела, доставящи наслада на хората в неравностойно състояние.

" С Иво срещата ми беше преди три години, първата, и в действителност тя остави един доста мощен отпечатък в мен. Тогава предстоеше първото посещаване на деца с увреждания в пещерата Съева дупка. В последния миг изпаднахме в обстановка, че няма превоз, Иво без въобще да се замисли, незабавно прегърна тази концепция, тази задачка да закара хората. Сред тези хора, които той трябваше да качи в колата си, имаше една жена, която от към две години не беше излизала от у дома заради прикованата си в количка. Иво я качи самичък на гърба си, смъкна я до долу, целият ден прекара с тези хора ", описа Гергана Дойчинова от Фондация " Ела и ти ".

Преди половин година Иво претърпява случай и се постанова интервенция.

" След случая, който претърпя се върна за малко на работа макар болките, даже и тогава си работеше, август месец, когато бяха доста пожари, даже изключително върви. Той си е самоотвержен човек, желае да помогне на всички ", съобщи жена му Ася Шопова.

Операцията обаче се оказва моментът, в който той схваща, че страда от раково заболяване. Следват няколко месеца от болница в болница, от експерт на експерт.

Според лекарите диагнозата му е демокрацином на белия дроб с разсейки по костите и надбъбречната жлеза. Тя обаче не е безапелационна. Не е заведен като онкоболен, а като причина на жена му споделят, че не е почнал химиотерапии.

Състоянието му сега обаче не разрешава да ги стартира. Започва лъчетерапия, само че след нея се утежнява. Налага се и втора интервенция. А след нея още веднъж блуждаене.

" Два дни, откакто го изписаха, дясната ръка се поду и като го заведохме в Трета градска болница, там споделиха, че има съсиреци по цялата ръка и се притесняват, че има съсирек, който е тръгнал към белите дробове и сърцето, само че защото няма техника, с която да създадат това проучване, да видят до къде е стигнал този съсирек, от Трета градска го транспортираха във Втора градска, където също няма скенер и сега е на поддържащо лекуване, с цел да го вдигнат по някакъв метод.

Нищо не ни обясняха, споделиха, че откакто го изпишат, след 3 дни - в понеделник, тогава би трябвало да сме намерили приют. Свързахме се с една турска компания, само че и до там не можем да стигнем, тъй като сега не е устойчиво и превозването му е проблем.

Тук ни направиха 4 проучвания хистологични, като споделиха, че останалите няма смисъл да се вършат, тъй като не се лекуват. Сега сме изпратили материала в Турция и там му вършат всички цялостни проучвания, на всичките хистологии, с цел да могат да решат и да дадат безапелационна диагноза, с цел да стартира лекуването ", изясни Ася.

Иво е на 42 година Има две деца. Лечението в Турция би срувало 49 хиляди лева, които фамилията би трябвало да събере. Но с цел да замине, преди всичко той има потребност от експерт, който да се заеме изцяло със случая му и да сложи безапелационна диагноза. В понеделник той ще бъде изписан от следващата болница и ще остане с ръцете на брачната половинка си, която търси към кого да се обърне.

Ако желаете да помогнете на Иво, може да преведете пари на следната сметка:

IBAN: BG38STSA93000019558680

Банка: ДСК

Титуляр: Ивайло Георгиев Шопов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР