Ивайло Петев започна повече от впечатляващо втория си престой начело

...
Ивайло Петев започна повече от впечатляващо втория си престой начело
Коментари Харесай

Петев изравни исторически рекорд на Любо Пенев

Ивайло Петев стартира повече от впечатляващо втория си престой отпред на Лудогорец. Той към този момент записа 8 следващи турнирни победи, а също така съумя да отстрани Спартак Вн с 2:1 в Разград в четвъртфиналите за Купата на България, както и да удари Черно море със същия резултат в първия полуфинал на " Тича ". Така все още активът му възлиза на 10 победи от 10 мача и обща голова разлика 26-8.

Справка в статистиката демонстрира, че през 21-и век единствено Любо Пенев е стартирал с 10 следващи победи във всички шампионати, колкото натрупа в този момент Ивайло Петев. Ел Голеадор направи това напролет на 2009 година, когато наследи чичо си Димитър Пенев отпред на ЦСКА, напомня " Мач телеграф ". Това стана откакто при започване на годината " алените " отпаднаха на " Армията " в шампионата за Купата на България от Пирин след дузпи, а игровото време приключи 1:1. След този мач Любо Пенев стартира с 10 победи отпред на ЦСКА, а серията завърши на 9 май 2009 година със загуба от Левски с 0:2. По-късно това се оказа съдбовно за " алените " в борбата за купата и " сините " станаха първенци.
 
Стойчо Младенов пък стартира с 13 следващи турнирни победи в ЦСКА през есента на 2002 година, само че сред тях бяха регистрирани две равенства против Блекбърн в шампионата за Купата на УЕФА. И заради това не попада в тази ранглиста - просто тъй като няма поредни победи във всички шампионати, в които тимът му участваше тогава.

Евентуален триумф на Лудогорец в Разград против Черно море в полуфинала-реванш за Купата на България ще направи Ивайло Петев еднолично номер 1 измежду треньорите, почнали най-силно в своите отбори през 21-и век. Интересното е, че особено против Черно море, за него и тима му успеха не е наложителна непременно, защото и равенството ще изпрати първенците на край за трофея. За момента Петев и Пенев разделят върха в тази ранглиста, като в серията на Ел Голеадор головата разлика е малко по-добра - 25:5, до момента в който при настоящия ментор на Лудогорец съотношението е 26:8.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР