Иванка Киркова е на път да се върне отново начело

...
Иванка Киркова е на път да се върне отново начело
Коментари Харесай

Съдът върна Иванка Киркова начело на просветата в Пловдив

Иванка Киркова е на път да се върне още веднъж отпред на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив.

Това стана ясно, откакто Административният съд в града анулира през днешния ден заповедта на министъра на образованието и просветата Николай Денков от 28 април тази година за повторното й уволняване от поста.

" Истината постоянно е една. С поредна голяма признателност към българския съд, към Бог, към фамилията ми, към юриста ми, към приятелите ми, към всички /не/познати, които ме поддържаха и ме поддържат. Умът е градина, в която волята е стопанин ", написа Иванка Киркова в персоналния си профил във фейсбук и по този начин удостовери решението на магистратите. Очаква се обаче то да бъде обжалвано пред по-горна инстанция от Министерството на образованието и науката.
Иванка Киркова бе уволнена на първо време дисциплинарно на 5 юли предходната година след извършен одит. Тя бе упрекната за нарушавания при подписване на контракти с юридически лица. Отстранената шефка на просветата в Пловдив заведе дело против МОН и го завоюва на всички правосъдни инстанции. На 28 април бе върната на работа и незабавно беше освободена от поста с претекста, че не има нужните цифрови умения, с цел да го заема. Още тогава тя съобщи, че ще търси още веднъж правата си в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР