Иван Витанов, бивш управител на ВиК Перник, е бил задържан

...
Иван Витанов, бивш управител на ВиК Перник, е бил задържан
Коментари Харесай

Задържан е и бившият управител на ВиК-Перник

Иван Витанов, някогашен шеф на ВиК Перник, е бил арестуван тази заран в следствения отдел на Специализираната прокуратура по обвиняване за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка за разходомера на водата.

Витанов е арестуван за 72 часа, а на следващия ден се чака Спецсъдът да дефинира мярката му за неотклонение.

Освен него, в следствения отдел е била призована и и.д. зам.-кмет на Перник по образованието по време на изборите Севделина Ковачева. Очаква се и на нея да й бъде повдигнато обвиняване.

Арестът идва след следствие на журналистката Валя Ахчиева " Чудовището в езерото изпи водата на Перник ", в което бяха показани обстоятелства, че никой не е мерил водата, която действително се източва от язовир " Студена, минавала през Водноелектрическа централа " Студена ", произвеждала е електрическа енергия и е тръгвала към промишлените предприятия, отново без да се мери.

Въпросът към водещия прокурор за водната рецесия в Перник Ангел Кънев е дали ще бъдат повдигнати обвинявания на длъжностни лица от районното министерство, в това число и на министър Петя Аврамова, откакто принципал на ВиК е персонално министърът на районното развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР