Иван Костов критикува Кирил Петков заради непрекъснатото му акцентиране върху

...
Иван Костов критикува Кирил Петков заради непрекъснатото му акцентиране върху
Коментари Харесай

Иван Костов: Грешка е, че премиерът разнася списъци до прокуратурата

Иван Костов подлага на критика Кирил Петков поради непрекъснатото му ударение върху офанзивите, които демонстрират, че е на прав път. Според Костов това не е тъкмо по този начин.

" Когато го нападна неговата съпротива, тогава е на прав път, само че в случай че го нападат негови съидейници - хора, които милеят и са дали своят вот за него, е напълно друго. Трябва да може да направи тази разлика. Не всяка офанзива е доказателство, че си на прав път ", сподели Костов Пред Дарик радио.

Грешка е и това, че министър председателят и шефката на кабинета му Лена Бориславова са създали описи с хора, които са в основата на корупцията в страната. През тази седмица Петков даде листата на прокуратурата, а през днешния ден осведоми, че в него е и основният прокурор Иван Гешев, без да го загатва поименно.

" Трябва да се мисли един-два хода напред. Добре, казваш тези неща и какво ще се случи? Много елементарно беше да се планува какъв ще е отговорът на прокуратурата. Така колелото още веднъж се затвори в изпълнителната власт, в този момент към този момент с дейна позиция на прокуратурата. Какво ще стане в идващия ход - Министерство на вътрешните работи в този момент би трябвало да отговори има ли данни и за какво ги е крило. Ако има данни, за какво не е работило по тях, за какво е оставило да изстинат следите, в случай че е по този начин. Всички минуси отиват в изпълнителната властотново. Всички ще повтарят това, забравяйки нещо доста значимо - прокуратурата има проверяващи функционалности по Конституция, тя е проверяващ орган, ръководи следствието, следователите. Вината отново е в прокуратурата, само че това ще е в очите на малко на брой просветени, които познават Конституцията ", изясни Иван Костов.

Цените на тока и газа

Внесена извън инфлация и породен от съветската политика скок на енергийните цени в цяла Европа е повода за непостижимите цени на газа и тока, счита Костов.

" Путин е този, който подвигна цените на електрическата енергия, ограничавайки продажбите на газ в сегмента ден напред на тържищата, отказвайки да продава газ отвън дълготрайните контракти, прибирайки част от газа, увеличавайки цените на суровия нефт, изостряйки рецесията с Украйна. Това е работа на Кремъл. Закъсняло сурвакане на Путин ", сподели Костов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР