Иван Гешев не става за тази работа (главен прокурор -

...
Иван Гешев не става за тази работа (главен прокурор -
Коментари Харесай

Надежда Йорданова пак клъвна Гешев. За какво не става?

Иван Гешев не става за тази работа (главен прокурор - бел.ред.), той няма качествата да стои на тази пирамида, тъй като към сегашния миг българската прокуратура е като една пирамида, на която стои основният прокурор. Това съобщи някогашният правосъден министър Надежда Йорданова в предаването „ Стълбището “ по Дарик радио.

По нейни думи Конституционният съд предходната година е показал, че основният прокурор централизира в себе си по какъв начин всички прокурори в България законосъобразно да извършват всички пълномощия. „ Това не може да бъде по този начин, това е проблем, който би трябвало да решим “ безапелационна е тя.

Като персонален триумф на нейното ръководство тя означи три неща: приемането на новата разпоредба за условията за придобиване на висше обучение по право. „ Горда съм, че дадохме повече автономия на европейските прокурори и закриването на спецправосъдието “, добави Йорданова.

Според нея въпросите за геополитиката на страната, енергийната самостоятелност на България и стопанската система би трябвало да продължат да се преглеждат, а работата по енергийната беднотия би трябвало да се захване като тематика в идващия парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР