Иван Гешев на влизане в парламента специално се пошегува с

...
Иван Гешев на влизане в парламента специално се пошегува с
Коментари Харесай

Гешев се шегува: Прокурорите да искат разрешение от политици за спонсорите им

Иван Гешев на влизане в Народното събрание особено се " пошегува " с разследванто за Nexo, което - както е известно се насочи към това, че лица свързани с компанията, спонсорирали Демократична България.

Главният прокурор който с политика по принцип " не се занимава ", сподели че ще се пошегува:

" Ако желаят, народните представители могат да трансформират Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт в посока - че когато се проверяват избрани лица, наложително да се ревизира кои са техните политически другари и кого спонсорират. И след като се открият или не се открият такива, прокурорите да се свържат - най-добре с депутатите, и да изискат позволение за съответна дата. "

Той акцентира, че несъмнено – това било смешка.  

А на журналистически въпрос - за какво намесва финансиране на партии в престъпно дело за пране на пари, отговори:

" Никой не е замесвал... Преди малко ви споделих, че се пошегувах. Явно не сте ме разбрали вярно. "

Точно толкоз аполитично той разяснява и новината, че Софийската градска прокуратура в резултат на бомбени разкрития на " Пик " образува предварителна инспекция против Бойко Рашков. На комфортно заложен въпрос, Гешев през днешния ден сподели, че няма да разяснява обстоятелствата по делото, само че...

" Аз не разполагам с имение, което де са нуждае от градинар. "

Иначе на влизане за присъединяване в правната комисия, основният прокурор сподели, че " извънредно доста уважавал българските депутати ". И въпреки Конституционен съд да не го е задължил да върви на поканите им, той отишъл. 

И се надявал да се дискутират:

" Важните за хората, за народа въпроси! "

Сред тях даде и насоки за значимите тематики, както нормално на битово равнище - бумът на проведената престъпнос, това, че пияни и дрогирани водачи убиват нашите деца, телефонните измами, мигрансткия натиск...

Той се надявал на ползотворна полемика...

" В името на българската държавност, или най-малко това, което е останало от нея. "

Иначе – при предходни негови сходни идвания в Народното събрание сме давали " неприятен образец на българските жители ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР