Иван Гешев, който вчера бе освободен от ВСС от поста

...
Иван Гешев, който вчера бе освободен от ВСС от поста
Коментари Харесай

ЕНП се опита да осуети изслушването на Гешев

Иван Гешев, който през вчерашния ден бе освободен от Висш съдебен съвет от поста основен прокурор, съобщи, че ще изчака декрет на президента Румен Радев и решение на Конституционния съд.

„ Каквото имам да кажа, ще го кажа в София “, съобщи основният прокурор пред български публицисти в Европейския парламент в Страсбург.

Той участва не повече от 15 минути на съвещанието на Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Групата изиска да го изслуша по отношение на последните събития към знаковите каузи в България.

Вместо правосъдния министър Атанас Славов в Страсбург дойде заместникът му Емил Дечев.

Тази заран Европейската национална партия (ЕНП) – първата политическа мощ в Екологичен потенциал, изиска чуването на основния прокурор да бъде анулирано, оповестиха от офиса на Елена Йончева. Евродепутатката от Българска социалистическа партия е единственият български представител в групата.

Български евродепутати от ЕНП потвърдиха, че е поискана анулация на чуването, само че акцентираха, че ГЕРБ не е обвързвана с това искане. Според тях самодейността е била на словашкия им съпартиец Владимир Билчик.

Това обаче не се случи и чуването се организира и сега.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР