Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за

...
Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за
Коментари Харесай

Демерджиев: Нежеланието да се приключи Барселонагейт показва двупосочно влияние

" Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и обстоятелства, за които от дълго време се приказва в правната общественост. Тези проблеми съществуват от години, само че ловко се прикриваха и премълчаваха ".

Това съобщи за БНР вътрешният министър Иван Демерджиев. Той уточни, че има сериозен прогрес в следствието на атентата против автомобила на Иван Гешев:

" По-вероятно това е деяние за заплашване ".

Вътрешният министър е безапелационен, че практиката с " каузи на трупчета " може да бъде прекратена посредством промени в законодателството:

" Когато има паралелни пълномощия допълнително от една конструкция, можем да чакаме, че все някоя ще си свърши работата и ще има действителни резултати в битката с корупцията по високите етажи. " Барселонагейт " е едно такова дело - това произвеждане няма предпочитание да се завърши, което демонстрира в двете посоки въздействие. От една страна политиката прави всичко допустимо да навлезе надълбоко в правосъдната власт, от друга - част от магистратите се пробват посредством производства, които държат на трупчета, да въздействат на избрани политици или политически кръгове. Чрез тези практики явно и двете управляващи пробват да влязат на терена на друга власт и да открият надзор... Има доста такива производства, не е единствено това, и те касаят нито единствено един човек, нито единствено една политическа партия. Обвинението би трябвало да се абстрахира от това кой стои зад осъщественото действие, само че към момента има значително производства, при които методът е друг ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР