Иван Гайдаров След 23 години на пазара и над 4

...
Иван Гайдаров След 23 години на пазара и над 4
Коментари Харесай

Мтел официално стана А1

Иван Гайдаров

След 23 години на пазара и над 4 милиарда лв. вложения, във вторник, на публична гала в Sofia Event Center най-старият мобилен оператор в България – Мтел – публично разгласи, че приема марката A1. По този метод българският телеком става част от интернационалната група A1 Group – водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа – един от основните акционери в която е четвъртият по величина състезател на пазара на мобилни услуги в международен мащаб – America Movil.

 Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на А1

„ С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от неповторимата стойност на марката А1 в още един от значимите пазари в нашето портфолио. По този метод това ребрандиране, както и всички останали, които ще последват, ще поддържат нашата цел да засилим наличието на A1 Group в нашия най-съществен район – Централна и Източна Европа – като една компания с обща тактика и обединен бранд, който прави живота в цифрова епоха по-лесен и удобен”, разяснява по време на събитието Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на А1 Group.

По думите на основния изпълнителен шеф на компанията Александър Димитров процесът на ребрандирането няма да бъде редуциран единствено до промяна на името и визията, а ще отразява задачата на най-стария мобилен оператор в страната “да бъде водач на пазара, като се възползва от опциите за цифровизация в интерес на своите клиенти”.

“Ние не желаеме просто да си сменим кожата и хората след шест месеца да кажат: Тези похарчиха едни пари за реклама, а отново са същите. Мтел е различим бранд на всички места, защото близо 4 млн. души всяка заран виждаха нашето лого. В същия миг обаче нас ни познават главно като мобилен оператор, без значение, че ние сме един от огромните телевизионни оператори и снабдители на интернет. Не на последно място, нашият оборот от ИКТ е по-голям от тези на съвсем всички компании в бранша у нас. Ние имаме вяра, че един бранд, който сплотява всички компании, които придобихме през годините, в композиция със силата на интернационалния бранд А1, ще донесе повече изгоди както за нас, по този начин и за нашите клиенти”, безапелационен беше Александър Димитров, съгласно който ребрандирането на телекома ще бъде сметнато за сполучливо не в случай че новият бранд има известност, а в случай че хората харесват новите артикули на компанията.

Интересен аспект от процеса по ребрандиране на телекома е, че, с изключение на истинското лого, което ще бъде в алено и черно, компанията е приготвила и още 70 негови вариации, които ще употребява в разнообразни свои акции.

Офисите на А1 пък ще отразяват в стилизиран формат разнообразни монументи на културата в страната.

“Всеки един наш магазин ще бъде украсен в един от тези монументи на културата. Ще използваме това, с цел да промотираме българското историческо завещание. В момента имаме над 235 магазина във всеки град с над 5000 поданици. Забележителностите във всеки един от тях ще бъдат изобразени в наш магазин”, разкри още Александър Димитров.

Обещания към клиентите и новаторски услуги

Като част от своята тактика A1 ще предложи на потребителите редица нови услуги и високи стандарти на работа. На първо място, телекомът вкарва 3 новаторски благоприятни условия – цифров портфейл, посредством който потребителите ще могат да реализират парични прехвърляния между тях, както и заплащания онлайн и през POS терминал. Kредитна карта за клиентите на компанията и нова музикална стрийминг платформа, която ще разполага с над 30 милиона песни във всички вероятни музикални стилове, са другите 2 нови услуги.

Освен това А1 ще предложи по 10 000 MB подарък на всеки сегашен клиент, който започва приложението на телекома – “Моят A1”, безвъзмезден тест на всички нови услуги на компанията в границите на един месец, по-евтини закрепени услуги, бонус ТВ канали, усъвършенствана стратегия за преданост “А1 клуб” и други

От А1 дадоха и няколко обещания към актуалните си и бъдещи клиенти, свързани с високите стандарти на обслужване на компанията и разширението на портфолиото ѝ с цялостен набор от телеком услуги, софтуерни решения, облачни технологии, IoT принадлежности и лично наличие.

Телекомът подсигурява качеството на своята мрежа, като поема ангажимент да обезпечи непрекъсната работа и високо качество на предлаганите услуги в 99,9% от времето през годината, като предлага
бонус скица за противоположна връзка от страна на потребителите посредством платформата “Моят А1”.

От А1 също по този начин дават обещание да създадат най-новите технологии налични, лесни и комфортни за своите клиенти, като дават качествени артикули и услуги и подсигуряват бързо и комфортно заплащане на сметки, както и опция за ръководство на услугите през приложението “Моят А1” и новия уебсайт на компанията - A1.bg - който е и първия домейн у нас, формиран от единствено два признака. Към момента той може да бъде наличен и през остарелия интернет адрес – www.mtel.bg.

“Всяка наша услуга ще бъде конфигурирана в границите на три дни. Ако този период бъде надхвърлен, ще компенсираме клиентите, както и в случаите, в които нарушим някое от другите си обещания, като да вземем за пример това, че нашите клиенти няма да имат спиране на услугите за повече от шест часа”, подчертава още Александър Димитров, добавяйки, че при по-сериозни повреди компанията ще доставя клиентите с устройства за достъп до интернет, до момента в който казусът бъде отхвърлен.

 Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на А1 Group[

Не на последно място, телекомът подсигурява, че всеки клиент ще може да се свърже с оператор на телефона за обслужване *88/ 088 123 в границите на най-вече 60 секунди. От А1 възнамеряват да трансформират формата на месечните фактури, с цел да могат потребителите по-лесно да се ориентират в цените на услугите и продуктите, които употребяват.

Като комплимент към своите клиенти А1 ще предлага и смарт телефон устройства със своя бранд, които ще бъдат особено създадени, с цел да дават на потребителите това, от което имат потребност, без то наложително да е обвързвано с огромни разноски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР