Иван Гарабитов е сред най-известните лечители у нас. Роден е

...
Иван Гарабитов е сред най-известните лечители у нас. Роден е
Коментари Харесай

Лечителят Иван Гарабитов: Боледуваме, защото пием вода по време на хранене

Иван Гарабитов е измежду най-известните лечители у нас. Роден е на 3 май 1945 година в село Паничери. Бил е треньор по битка и рехабилитатор, упражнявал е доста изявени спортисти. Основател е на „ Чинмой клуб ” за високо спортно майсторство. 37-годишната процедура на основателя на методиката за възобновяване на организма като треньор в България и чужбина демонстрира еднопосочно, че съчетанието от няколко метода, приложени целеустремено, постоянно и систематично, редуцира в голяма степен интервала за реализиране на високи спортни цели.

Иван завършва кариерата си като старши треньор на националния тим на Ирак през 1991 година Отдава се на здравословен метод на живот и съвсем 30 години оказва помощ на хора от цяла България и света да лекуват болежките си без медикаменти. От 50 години Гарабитов се занимава и с йога. Всичките му знания са му помогнали да сътвори няколко златни правила за здрав дух и крепко тяло, които подсигуряват дългоденствие на всеки.

Първо предписание
Вдишването и издишването през устата е нездравословно, тъй като О2 не доближава до мозъка. А в действителност мозъкът е изключително значим орган и без неговата добра кондиция човек не би могъл да мисли, да помни, да разсъждава тъкмо.

Второ предписание
Най-напред е належащо да забравим за нездравословните привички и размисли като злоба, завист, алчност, които директно унищожават човешката душeвност. Когато душeвността боледува, боледува и физиката, споделя Иван Гарабитов. След това човек не трябва да мисли, че ще се разболее, а когато е болен, не е нужно да мисли, че няма да се оправи. Трябва да мислим положително.

Трето предписание
Водата може да бъде лекарство, само че може да се трансформира и в отрова. Водата се пие най-малко 45 минути преди хранене и най-малко 45 откакто се нахраните. Ако пиете вода по време на самото ястие, тя разрежда стомашния сок и е нездравословна за обмяната на веществата. Така човек доста елементарно се разболява.

Четвърто предписание
Ние боледуваме освен поради това, че одобряваме нездравословна храна, само че и тъй като не я одобряваме вярно, безапелационен е Гарабитов. Правилно е да се храним повече пъти на ден, а да одобряваме по-малки дози храна. Преяждането на веднъж вреди, споделя лечителят. А множеството хора вършат тъкмо противоположното. Сутрин не закусват, тъй като нямат време. На обяд хапват нещо на крайник, най-често сандвич, пица, баница или хамбургер. Много по-рядко готвена храна. Вечер се тъпчат като за последно и по-късно лягат да спят.

Пето предписание
Заниманията със спорт би трябвало да се вършат постоянно, поучава Гарабитов. Започва се от леки извършения и последователно във времето се усилват като натоварване. Всеки път, когато спортувате, първо би трябвало да загреете и да подготвите тялото за физическото натоварване, а в края да извършите разпределяне. Много хора цяла седмица водят затънал метод на живот. В почивния ден стартират да бягат в парка, да карат колело, да се катерят в планината или различен тип спорт. Накрая се чувствате още по-изтощени, имате мускулна тресчица и не се чувствате удобно.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР