Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище, излиза от ареста,

...
Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище, излиза от ареста,
Коментари Харесай

Синът на кмета на Панагюрище излиза от ареста, реши съдът

Иван Белишки, наследник на кмета на Панагюрище, излиза от ареста, реши дефинитивно Софийският градски съд. Той ще бъде под домакински арест с гривна за следене, съобщи Българска телеграфна агенция.

Белишки е упрекнат, че заплашил с ликвидиране депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков.

Съдът цитира две прояви през януари. Първия път, на 17 януари, Белишки заплашил Таслаков с думите: “Ей, отпадък, ще те убия! ” Седмица по-късно го наругал и още веднъж заплашил.

Според отбраната, когато медиите влязат в правосъдната зала, правораздаването излиза. Така юристът на кметския наследник обоснова изказванието си, че една от аргументите Белишки да е в ареста досега е публичността на случая. Нямало заплаха той да се укрие.

Самият Белишки съобщи пред съда, че казусът е следващата провокация към него и фамилията му.

Ще спомагам на проверяващите. Условията в ареста са неприятни и няма по какъв начин да продължа следването си по право, сподели Белишки пред съда.

Магистратите се съгласиха, че младежът има непрекъснат адрес в Панагюрище и няма да се укрие. Прави усещане системността в нецензурния речник. Това може да е аргумент да се мисли за риск от ново закононарушение или риск от ескалация на напрежението, записа съдът в претекстовете си.

Решението на магистратите е дефинитивно.

След като бе освободен, Белишки сподели пред медиите, че не се е заканвал на депутата. “Възраждане ” е терористична партия и антибългарска организация, сподели още Белишки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР