Иван Бърнев, Радина Кърджилова и Малин Кръстев представят новите филми

...
Иван Бърнев, Радина Кърджилова и Малин Кръстев представят новите филми
Коментари Харесай

БГ звезди на София филм фест в Пловдив

Иван Бърнев, Радина Кърджилова и Малин Кръстев показват новите филми с тяхно присъединяване пред пловдивска аудитория

Плеяда български звезди ще гостуват в Пловдив в идващите седмици по време на следващото 18-о издание на София филм фест в Пловдив. Програмата с български филми и тази година е богата, като демонстрира селекция от някои от най-интересните български заглавия от последната година.

Фестивалът се открива на 17 март от 18 часа с дебютния пълнометражен филм на Орлин Милчев „ Изкуството да падаш “ . Режисьорът, прочут и като хип-хоп актьор с креативен псевдоним Атила и създател на известния подкаст „ 2 и 200 “, персонално ще участва на премиерната прожекция. Във кино лентата се споделя за историята на 17-годишно момиче, което се записва на джудо в опит да спре издевателството от съучениците си. Главната роля е поверена на Елена Замяркова, която също ще се срещне с пловдивчани в LUCKY Дом на киното, а на екрана ще забележим още Александра Сърчаджиев, Ивайло Христов, Димитър Николов и други

Друго любопитно ново българско заглавие е „ Аромат на липа “ .  Филмът ни придвижва в Щатите, където Стефан се реалокира в българския анклав в предградията на Тенеси, където комични съперничества, съмнения и изцепки си заговорничат да застанат сред него и неговата американска фантазия. В Пловдив за прожекцията идват режисьорът Сиси Денкова, както и актьорите Иван Бърнев, Албена Колева и Рени Врангова. Прожекцията е на 23 март от 18:30 часа.

Друго българско заглавие – „ Добрият водач “ , също визира тематиката за емиграцията. Във кино лентата ще се срещнем с Иван, таксиметров водач, който работи в Златни пясъци, с цел да събере пари и да се върне при фамилията си във Финландия и да поправи грешките от предишното си. Режисьор на кино лентата е Тонислав Христов, а в основната роля ще забележим Малин Кръстев, който ще участва и на пловдивската прожекция за среща с публиката. Филмът е на 26 март от 18:00 часа.

Български посетители идват в LUCKY Дом на киното и на идващия ден – 27 март за кино лентата „ Анна “ от 18:30 часа. Историята ни среща с Анна, самотна проверяваща журналистка, която взема решение да забременее от донор. За кино лентата в Пловдив идват режисьорът Боримир Илков – Боно и Радина Кърджилова.

Част от програмата на София филм фест в Пловдив е и следващото писмено заглавие на обичания режисьор Костадин Бонев. Този път той протяга ръка към музикалната тематика с „ Оловния боец “ – филм, отдаден на именитата рок група „ Тангра “. Прожекцията е на 28 март от 21 часа.

„ София филм фест в Пловдив “ е част от Културния календар и се организира с поддръжката на Община Пловдив. Фестивалът ще се организира сред 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лв. и 8 лв. понижени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лв.. Пълната стратегия и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР