Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина поставиха успешно начало на

...
Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина поставиха успешно начало на
Коментари Харесай

Страхотен Иван Алипиев изведе Латина до важен успех в битката за оцеляване в Серия А2

Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина сложиха сполучливо начало на битката за оцеляване в италианската Серия А2. Двамата българи и техните съотборници победиха при визитата си на Ченто с 88:80 в мач от първия кръг в плейаута.

Така баскетболистите на Джанмарко Сако към този момент са с баланс 8-25, само че към този момент остават на последното шесто място в подреждането, от което само първите двама ще получат право и през идващия сезон да играят във второто равнище в Италия. В същото време Ченто е водач в подреждането с актив от 15 триумфа и 18 провали.

Първото полувреме в " Балтур Арена " мина при поделено превъзходство, като в края на втория интервал домакините имаха нежен задатък при 42:40.

След подновяването на играта съставът на Латина съумя да излезе напред в резултата и в един миг даже построи преднина от осем точки, само че в последна сметка решителната част стартира при тъждество - 65:65. В заключителните 10 минути обаче гостите демонстрираха, че заслужават повече триумфа и в последна сметка стигнаха до нея след 88:80.

Иван Алипиев изигра доста мощен мач за спечелилите, завършвайки с " дабъл-дабъл " - 32 точки, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 32 минути на паркета. При стрелбата си българският национал бе 6/12 от междинна отдалеченост, 5/7 оттатък дъгата и 5/6 от линията за осъществяване на наказателни удари.

Другият българин в редиците на Латина - Борислав Младенов - се появи от пейката и за 10 минути се регистрира с с 2 точки и 2 битки.

В идващия кръг на Алипиев, Младенов и техните съотборници им следва домакинство на Киузи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР