Ива Митева Рупчева е кандидатът на Има такъв народ за

...
Ива Митева Рупчева е кандидатът на Има такъв народ за
Коментари Харесай

Тошко Йорданов използва абревиатурата ПКП за Караянчева

Ива Митева Рупчева е претендентът на " ИТН " за ръководител на Народното събрание. Номинацията ѝ беше оповестена от зам.-председателят на партията Тошко Йорданов .
Преди да разгласи номинацията, Йорданов обърна внимание на депутатите деликатно да проследят разликите в биографията ѝ спрямо тази на претендента на ГЕРБ - Цвета Караянчева . " Тази прелестна кърджалийска представителка ", сподели той, употребявайки известната към този момент абревиатура ПКП.
Това провокира Вежди Рашидов от ГЕРБ, който изиска от председателстващата съвещанието Мика Зайкова да не позволява потреблението на квалификации от парламентарната естрада, давайки за образец и израза мутри. " Квалификации против една дама е вулгарно ", подлага на критика той.
Припомняме, че от излязъл скришен запис се чува по какъв начин глас, наподобяващ на този на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов назовава Караянчева „ елементарна кърджалийска п*тка “. Оттам и пристигна абревиатурата ПКП, с която започнаха да назовават председателката на Народното събрание. Две разнообразни експертизи откриха, че записът не е променян, само че българската прокуратура по този начин и не откри данни за осъществено закононарушение в записа.
В залата през днешния ден Тошко Йорданов подчертава на юридическото обучение на Митева, както и на специализациите и опита й в работата по конституционни правила и изборното законодателство.
Преди да бъде определена за народен представител от " ИТН " Ива Митева-Рупчева беше шеф на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание и съветваше правната комисия при писането на законопроектите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР