Италия възнамерява да събере поне 1% от брутния вътрешен продукт

...
Италия възнамерява да събере поне 1% от брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

Ето как Италия смята да покрие огромния си дълг

Италия има намерение да събере най-малко 1% от брутния вътрешен артикул (БВП), или към 21 милиарда евро посредством продажба на активи в интервала 2024-2026 година, заяви министерството на финансите в своя Икономически и финансов документ (ИФД), предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Планът е част от напъните на премиерката Джорджа Мелони за управление на втория по величина дълг в еврозоната като съразмерност към Брутният вътрешен продукт, до момента в който вложителите наблюдават от близко положението на обществените финанси на Рим.
-->
Съотношението на дълга на Италия към Брутният вътрешен продукт се чака да се намали до 139,6% през 2026 година от 140,2 % през тази година.

Новите цели регистрират постъпленията от продажба на активи, предстоящи през идващите три години, се показва в ИФД, което демонстрира, че без проектите за продажба дълговото задължение евентуално ще нарасне.

Министърът на стопанската система Джанкарло Джорджети съобщи в документа, че продажбата ще включва сдружения, които са обект на приватизационни задължения, които към този момент са контрактувани с Европейската комисия.

Италия също по този начин ще продаде акции в компании, в които държавната хазна " надвишава нужното, с цел да се поддържа подобаваща координация и единение на стратегическото направление “, добави Джорджети, без да дава повече детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР