Италия трябва да намали зависимостта си от вноса на газ

...
Италия трябва да намали зависимостта си от вноса на газ
Коментари Харесай

Марио Драги: Италия трябва да намали зависимостта си от вноса на руски газ

Италия би трябвало да понижи зависимостта си от вноса на газ от Русия и е подготвена да предприеме спомагателни ограничения за отбрана на потребителите от покачващите се цени на силата след съветска инвазия в Украйна, съобщи италианският министър председател Марио Драги, представен от Ройтерс.

" Събитията от тези дни демонстрират, че е било безразсъдно да не диверсифицираме повече източниците на сила и нашите снабдители през последните десетилетия “, уточни Драги пред Народното събрание на страната, отбелязвайки, че в този момент Русия обезпечава 45% от италианския импорт на газ, до момента в който италианското вътрешно произвеждане е намаляло.

Италия възнамерява да усили вноса на полутечен природен газ от Съединени американски щати, сподели още Драги, като благодари на американския президент Джо Байдън за помощта му за улеснението на този развой. Италия също по този начин ще се стреми да усили количеството газ, което внася от Азербайджан, Алжир, Тунис и Либия.

Италианската енергийна компания Eni съобщи предходната седмица, че към момента има ресурси от природен газ в Италия и е подготвена да усили производството си, в случай че е належащо.

Премиерът Драги уточни, че оборудванията за предпазване на газ би трябвало да бъдат усъвършенствани и прикани Европейският съюз да създаде общи механизми за предпазване на синьото гориво.

Той предизвести, че може да се наложи да се отворят още веднъж електроцентралите, работещи с въглища, с цел да се посрещнат краткосрочни усложнения в доставките и посочи вероятността за по-нататъшни стъпки за намаляване на въздействието на възходящите сметки за сила върху семействата и бизнеса.

През предходната седмица управляващите в Рим утвърдиха ограничения на стойност към 6 милиарда евро за подкрепяне на потребителите и компаниите, наранени от по-високи сметки за сила, като част от пакет на стойност 8 милиарда евро за поддръжка на италианската стопанска система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР