Италия трябва да има план Б за излизане от еврозоната

...
Италия трябва да има план Б за излизане от еврозоната
Коментари Харесай

В Италия настояват за референдум за еврото

Италия би трябвало да има " проект Б " за излизане от еврозоната с референдум, в случай че това диктуват икономическите условия. За това настоя създателят на участващото в ръководството Движение " 5 звезди ", което провокира разтърсвания на финансовите пазари, оповестява " Ройтерс ".

Създателят на антиелитарното придвижване Бепе Грило не заема никакъв пост в обединението, в която " 5 звезди " ръководи дружно с крайнодясната " Лига ". Ала неговите мнения могат да провокират нови подозрения по отношение на желанието на Италия да резервира единната европейска валута.

Tagesspiegel: Италия може да напусне еврозоната, съгласно специалист
" Трябва да имате проект Б ", акцентира Грило в изявление за локална медия.
Неговите мнения бяха направени, откакто новото антиелитистко държавно управление на Италия назначи евроскептик за шеф на публичната телевизия RAI, чиито телевизионни канали са най-популярни измежду италианците.
Грило съобщи, че страната към момента не е изработила какъвто и да е проект за непредвидени условия, а италианците би трябвало да гласоподават на референдум, с цел да се види дали болшинството от жителите желаят отричане от единната европейска валута.
Министър-председателят Джузепе Конте и икономическият министър Джовани Триа обявиха по-рано, че държавното управление няма желание да извади Италия от еврото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР