Италия ще обяви преди края на тази седмица плановете си

...
Италия ще обяви преди края на тази седмица плановете си
Коментари Харесай

Конте: Италия обмисля облекчаване на блокадата от 4 май

Италия ще разгласи преди края на тази седмица проектите си за последователно облекчение на блокадата , наложена за битка с ковид, като ще стартира от 4 май, съобщи министър председателят Джузепе Конте във вторник, представен от " Ройтерс ".

" Иска ми се да кажа: дано да отворим всичко . Веднага. Започваме на следващия ден сутринта... Но такова решение би било безконтролно . Това би предиздвикало кривата на заразяване да се увеличи неконтролирано и би обезсилило всички старания, които положихме до момента ", разяснява Конте.

" Ние би трябвало да действаме въз основа на народен проект, който обаче регистрира териториалните особености. "

След като на 22 март държавното управление затвори предприятията, които не се смятат за основни за веригата за доставки , в последно време нараства апелите от индустриалните лобита да отворят някои действия за попречване на икономическа злополука .

Министерството на финансите на Италия чака стопанската система да се свие с към 8% през тази година, оповестиха пред " Ройтерс два " източника, наблягайки негативното влияние на националните ограничавания.

Конте разяснява, че облекчаването на рестриктивните мерки ще се случи въз основа на задълбочено изследване и научни данни , а не " да удовлетвори част от публичното мнение или да удовлетвори настояванията на някои индустриални категории, обособени компании или съответни райони ".
 Спад на заболелите от COVID-19 в Италия
Спад на заболелите от COVID-19 в Италия

Пада и броят на тежките случаи

" Облекчаването носи със себе си действителния риск от съществено увеличение на кривата на заразяване и би трябвало да сме подготвени да задържим това нанагорнище до минималните равнища, тъй че рискът от заразяване да бъде " търпим ", добави той.

Такъв проект освен би подсигурил, че фирмите съблюдават нужните защитни ограничения за сигурност на работното място, само че също по този начин пресмята притокът на служащи, който такова отваряне би генерирало и неговото влияние върху публичния превоз, изключително в час пик.

" Облекчаването на ограниченията би трябвало да се извърши въз основа на добре структуриран и дефиниран проект ", добави той.

Броят на новите случаи на COVID-19 спадна до 2556 в понеделник , най-ниското равнище за повече от месец, заяви Агенцията за гражданска отбрана. Общият брой на смъртните случаи възлиза на 24 114 .
 СЗО за ковид: Най-лошото следва
СЗО за ковид: Най-лошото следва

Призова за взаимност на фона на рецензии в укриване на истината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР