Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата

...
Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата
Коментари Харесай

Италия отново отваря врати за туризъм

Италия се чака да бъде отворена за туристите от средата на май, когато ще бъде разрешено и пътуването сред другите области. Това съобщи министър председателят Марио Драги на среща на министрите на туризма на страните от Г-20 под председателството на Италия.

Под председателството на Италия на Г-20, се състоя среща с министрите на туризма. На нея министър председателят на страната Марио Драги уточни по какъв начин може да се възвърне този бранш от следствията от пандемията:

”Благодарение на италианския зелен пропуск - изясни той, - туристите ще могат да се придвижват от една страна в друга без карантина ”.

Той посочи, че от втората половина на май, ще влезе в действие националният зелен пропуск.

Такъв документ е очакван в последния указ на държавното управление в действие от 26 април и се отнася за националния туризъм сред оранжеви и червени зони в Италия.

Означава, че лицата би трябвало или да са имунизирани, или да са прекарали Covid-19 или да имат негативен тест 48 часа преди пътуването.

Издава се от фамилния доктор и съответните здравни служби.

Марио Драги сподели още, че от средата на юни ще има и европейска зелена карта.

„ Светът желае да пътува до Италия, пандемията ни принуди да затворим, само че Италия е подготвена да приветства още веднъж света ”, сподели Марио Драги и изрази убеденост, че туризмът в страната ще се възвърне по-силен от преди.

Според плана на документа от срещата на министрите по туризма от Г-20 би трябвало да се възвърне сигурността при туристическите пътувания – една доста значима страна освен от стопанската система на Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР