Италия намали броя на войниците във военната си база в

...
Италия намали броя на войниците във военната си база в
Коментари Харесай

Италия намали броя на военните в базата си в Нигер

Италия понижи броя на бойците във военната си база в Нигер, с цел да освободи място за приемане на цивилни, които се нуждаят от отбрана, заяви през днешния ден италианското министерство на защитата, представено от ANSA.  

Според изказването боен аероплан с 65 италиански и 10 американски бойци е дошъл в Рим от Ниамей, столицата на Нигер.  " Прехвърлянето на бойци е проведено за увеличение на логистичната самостоятелност в италианската военна база, с цел да се усъвършенства потенциалът за настаняване, в случай че е належащо за вдишване на цивилни и възможна евакуация “, се добавя в изказването.

Западноафриканският районен блок (ECOWAS) заплаши с военна интервенция в Нигер, в случай че обстановката не се възстановява и не се върне в положението преди преврата, който военната хунта извърши на 26 юли. ECOWAS даде на водачите на преврата в Нигер седем дни да възстановят на власт сваления президент на Нигер Мохамед Базум или ще бъдат изправени пред наказания и допустима приложимост на мощ. Крайният период за връщането на Базум на власт изтича на 6 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР