Италия изпитва остър недостиг на медицински доставки поради разпространението на

...
Италия изпитва остър недостиг на медицински доставки поради разпространението на
Коментари Харесай

Италия помоли Китай за помощ

Италия изпитва изострен дефицит на медицински доставки заради разпространяването на коронавирусната зараза COVID-19 и се надява, че Китай ще успее да помогне, съобщи италианският външен министър Луиджи Ди Майо в телефонен диалог с китайския външен министър.

" Епидемиологичната обстановка в Италия в този момент е извънредно сложна. Италия деликатно учи сполучливия опит на Китай в битката с епидемията. Изпитваме усложнения заради дефицит на медицински консумативи и съоръжение и се надяваме, че китайската страна ще помогне за решаването на този извънредно изострен въпрос ", гласи изказването на Ди Майо, представено от убсайта на Министерството на външните работи на Китай.

Ди Майо отбелязва, че китайските емигранти в Италия играят дейна роля в битката с разпространяването на епидемията, италианската страна ще продължи да поставя всички старания, с цел да се грижи за тяхната сигурност и здраве.

В Италия са регистрирани повече от 10 хиляди случая на зараза с Covid-19, към този момент са се възстановили 1 004 души, 631 са умрелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР