Италия има две седмици да спре нарастващата скорост на предаване

...
Италия има две седмици да спре нарастващата скорост на предаване
Коментари Харесай

Италия има две седмици да спре експоненциалното разпространение на коронавируса

Италия има две седмици да спре възходящата скорост на предаване на ковид или рискува " да върви по стъпките " на европейските съседи , където експоненциалното разпространяване докара до сурови ограничавания , разяснява италиански вирусолог на първа линия, представен от АП.

Италианските здравни чиновници оповестиха, че възобновяването на COVID-19 е достигнало " остра фаза ". Масимо Гали, шеф инфекциозни заболявания в болничното заведение Луиджи Сако в Милано , съобщи, че нарастването в Италия - което доближи пандемични пикове с новите ежедневни инфекции тази седмица - не е резултат от рекордно тестване, както допускат политици, а знак за действителна болест измежду най-застрашеното население .

Трябва единствено да погледнете отделението Covid-19 на Сако, с цел да се притесните. " Имаме обстановка, която припомня много притеснително на тази, която към този момент преживяхме ", изясни Гали пред " Асошиейтед прес ", базирайки се на пика през март и април , когато повишаването на инфекциите докара до 969 смъртни случая за ден .

В Милано броят на пациентите в преклонна възраст или тези с други рискови фактори нараства , което демонстрира разпространяване отвън експанзията, следено в края на септември, когато множеството нови случаи са измежду хората, уловени от следене на контакти и скрининг, да вземем за пример хора, завръщащи се от почивка.

" Тенденцията към този момент е налице и е искрено тревожна ", сподели той и добави, че " това не е систематизирана обстановка, не е цяла Италия ".

Но той се притеснява, че новите национални ограничавания , признати през последните две седмици - в това число наложителни маски навън, възбрана за спорт и затваряне на заведения за хранене в среднощ - не са задоволителни . " Ако не успеем до 15 дни... имаме индикация, че да направляваме всички огромни огнища, няма да има различен избор, с изключение на да влезем в друга фаза на ограничаващи действия ", сподели Гали.

В петък районът на Кампания , който включва Неапол и който е подложен на напън от началото на септември, затвори учебните заведения до края на месеца, което разгневи държавното управление в Рим . Това се случи, откакто в четвъртък Италия заяви за нов пик доказани случаи на вируса - 8 804, в това число над 2000 в Ломбардия и 1000 в Кампания.
 COVID-19: Италия с нов връх на инфектираните за 24 часа, сериозен растеж на умрелите
COVID-19: Италия с нов връх на инфектираните за 24 часа, сериозен растеж на умрелите

83 души са умряли за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР