Италия е разтърсена от политическа криза. Управляващата коалиция е на

...
Италия е разтърсена от политическа криза. Управляващата коалиция е на
Коментари Харесай

Салвини иска предсрочни избори в Италия

Италия е разтърсена от политическа рецесия. Управляващата коалиция е на път да се разпадне. Един от сътрудниците в нея внесе избор на съмнение на държавното управление и разгласи, че разликите не могат да бъдат изгладени. Вотът на съмнение беше пожелан от антиимигрантската партия „ Лига “ на вицепремиера Матео Салвини.

„ Надявам се, че никой не мисли да нервира италианския народ, губейки времето си в опити да сформира държавно управление. След сегашния кабинет може да има единствено избори. „ Лига “ е подготвена. Колкото по-рано, толкоз по-добре “, съобщи Салвини.

„ Лига “ на Салвини е в коалиция с партия „ Пет звезди “ в държавно управление, ръководено от Джузепе Конте, който реагира остро на думите на вицепремиера си.

„ Не зависи от вътрешния министър да привиква Народното събрание. Не зависи от вътрешния министър да дефинира периодите на политическата рецесия. Други институции би трябвало да вземат решението “, съобщи Джузепе Конте.

Сега всички козове са в ръцете на президента, който е основният съдия в италианската политика. Серджо Матарела може да се съобрази с настояванията на Салвини, само че може и да назначи държавно управление на технократи, като отсрочи вота за 2020 година.

„ Правителството не може да падне, най-малко не в този момент. Има доста значим закон за бюджета, който би трябвало да бъде гласуван до октомври. Правителството постоянно е било разграничено. Това не е съюз, това е кабинет по контракт “, съобщи Алберто Аирола, сенатор от партия „ Пет звезди “.

Ябълката на раздора се оказа градежът на железопътна линия сред италианския град Торино и френския Лион. За прокарването й е належащо да бъде прокопан 58-километров тунел през Алпите - план, на който партия „ Пет звезди “ се опълчва с финансови и екологични претекстове, а другият съдружен сътрудник „ Лига “ поддържа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР