Италианците в предишната администрация на ЕС нямаха думата в икономическата

...
Италианците в предишната администрация на ЕС нямаха думата в икономическата
Коментари Харесай

Италия иска икономически пост в ЕС

Италианците в предходната администрация на Европейски Съюз нямаха думата в икономическата и финансова политика , разгласи министър председателят на страната Джузепе Конте пред " Кориере каузи сера ".

В изявление за вестника, откакто Европейската комисия реши да не стартира дисциплинирана процедура против италианското държавно управление, министър-председателят разяснява, че позицията на комисар, виновен за конкуренцията или различен " значим стопански пост ", ще бъде по-важна от поста висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността, който сега се оглавява от Федерика Могерини.

" Ще ни разреши да влияем върху избора ", акцентира Конте и разкри стремежите на Италия за по-голяма стратегическа роля.

Кристин Лагард, която ще размени италианеца Марио Драги като ръководител на Европейската централна банка, има сходна визия за валутната политика , счита министър-председателят и добави, че смяната ще разреши на италианското държавно управление и на представителите на страната да упорстват за приемане на място в Управителния съвет на банката.

Коментирайки съглашението с Европейската комисия, той изясни, че е " изработен максимумът ", защото държавното управление в Рим потвърди точността на прогнозите си, като сподели повече доходи и спестявания.

Припомняме, след тежки тридневни договаряния евролидерите взеха изненадващи решения . Те предложиха за началник на Европейска комисия немския боен министър Урсула фон дер Лайен. За ръководител на Европейския съвет е номиниран белгийският министър председател Шарл Мишел, за началник на Европейската централна банка - Кристин Лагард, а за началник на Европейски Съюз за външната политика е номиниран испанският външен министър Жозеп Борел.
 ЕЦБ се нуждае от ракетен академик, а не от рок звезда
ЕЦБ се нуждае от ракетен академик, а не от рок звезда

Това предизвестява колумнистът на " Политико " Пол Тейлър след вчерашното решение на евролидерите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР