Италианското село Лимоне сул Гарда е уникално по много причини,

...
Италианското село Лимоне сул Гарда е уникално по много причини,
Коментари Харесай

Елексирът на живота се намира в Италия

Италианското село Лимоне сул Гарда е неповторимо по доста аргументи, най-важната от които е, че жителите му имат неповторим за това място ген , който те назовават " балсам " на здравия и дълъг живот.

.:
"..Limone sul Garda, a picturesque fishing village set on the shores of Lake Garda in Italy's northern Lombardy region, is an unusual destination of barely 1,000 residents.. "
— Giuseppe Squeri (@GSqueri)
Това е картинно рибарско населено място на брега на езерото Гарда в италианския район Ломбардия – извънредно място с към 1000 поданици . Освен това е най-северната точка, където лимоните порастват естествено .

Има много мек климат , като се има поради, че се намира съвсем в подножието на Алпите. Може би тъкмо тази композиция от фактори обезпечава оня скришен " балсам " за дълъг живот .

Местните хора ядат всякаква храна, без да се тормозят от затлъстяване или сърдечни проблеми . Тези хора имат по този начин наречения „ лимонов ген “ , който съдържа специфичен протеин, разрушаващ липидите и по този метод поддържащ здравословния кръвен поток.

В продължение на 40 години жителите на Лимоне сул Гарда са били под научно наблюдаване с извънредно чести кръводарявания за проби.

Чезаре Сиртори , професор по клинична фармакология в университета в Милано, управлява екипа, който първи разпознава " еликсира " , професионално наименуван протеин A-1 Милано. Той споделя, че хората от село Лимоне имат извънредно ниски равнища на HDL-холестерол , което наподобява е резултат от генетична разновидност в протеиновия притежател. Интересно е също, че тази генетична разновидност и изгодите за здравето от всичко това са неповторими за тези селяни – те не могат да се открият на никое място в околните села, споделят учените.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР