Италианското издание Corriere della Sera публикува статия , в която

...
Италианското издание Corriere della Sera публикува статия , в която
Коментари Харесай

Corriere della Sera: Развитието на селското стопанство в Русия е тайният триумф на Путин

Италианското издание Corriere della Sera разгласява публикация, в която Русия е наречена " селскостопанска суперсила ".

Журналистът Федерико Рампини акцентира, че през последните няколко години земеделският бранш на страната е направил голям скок и, без да бъде обиден от пандемията, тази година ще „ доближи връх в производството и износа на зърно “.

„ Продажбата на зърно не предстои на наказания, тъй че целият свят може да продължи да се възползва от съветското произвеждане гладко “, написа Рампини.

От Сталин до Брежнев

Авторът на публикацията проучва другите стадии от развиването на селското стопанство в Русия, като отбелязва, че това не постоянно е бил печеливш бранш на стопанската система:

„ Принудителната комунистическа колективизация неведнъж докара до земеделски рецесии от времето на Сталин до времето на Брежнев. По време на Студената война основният зложелател – Америка – даже се трансформира в избавител: доставките на зърно от Айова и нейните покрайнини бяха жизненоважни за Москва. Всичко това през днешния ден остава единствено отдалечен спомен. “

При президента Путин Русия претърпя впечатляващ подем в своето селскостопанско произвеждане. От 2000 година до 2018 година износът на селскостопански артикули и хранителни артикули от Русия за останалия свят се е нараснал 16 пъти .

При Путин Русия още веднъж се трансформира в селскостопанска суперсила, както беше при Екатерина Велика в края на 18 век. Днес Русия създава повече пшеница от Съединените щати. "

Италианският публицист даже назова селското стопанство „ тайният успех на Путин “, като означи, че съгласно експортната ранглиста за 2021 година, Русия е „ в челните редици на експортьорите на пшеница “ с 37,2 милиона тона, следвана от Съединени американски щати и Канада, „ които заемат, съвсем делейки между тях, второто и третото място с по 26,1 млн. тона ”.

Климатът няма да сервира изненади

Русия, скандинавските страни и Канада са райони, които няма да пострадат от изменението на климата, а в противен случай, ще се възползват от него. Изменението на климата ще навреди на селското стопанство в някои елементи на света и ще подтиква селското стопанство в други, считат необятен кръг учени, които „ оформят преобладаващия консенсус в органите на Организация на обединените нации “.

Рампини отбелязва:

" Путин знае това. Каза го преди доста години. През 2003 година съветският държавен глава сподели, че повишение на температурата с два или три градуса би било добре за северна страна като Русия, позволявайки й да " харчи по-малко за кожи и да усили произвеждане на зърно. ” „ Това не беше смешка. Путин знаеше защо приказва. ”

Климатът на помощ

Между другото, в изследване на ProPublica на тематика „ Как Русия ще преодолее климатичната рецесия “, група еколози заключиха:

Изменението на климата и размразяването на безконечната заледеност може да доведат до това, че Сибир ще получи повече земеделска земя, в сравнение с задачите Съединени щати.

Няколко американски специалисти считат, че Русия " е в най-хубава позиция да се възползва от изменението на климата, и то освен в региона на селското стопанство ".

Както към този момент оповестиха медиите, сега повече от 60% от Европейски Съюз е в режим на рецесия.

" Необичайните горещини в Европа могат да доведат до по-високи цени на храните ", сподели някогашният заместник-министър на земеделието и храните на Русия Леонид Холод в изявление за news.ru. - В редица европейски райони е невозможно да се удовлетворят потребностите от вода за селскостопанските култури поради ниските равнища на водата във водохранилищата.

В някои случаи напояването на полетата е изцяло спряно Сушата, която удари Европа, е атмосферна и почвена, заради което внезапно понижават продуктивността, добивите и рентабилността на производството. Всичко това е сериозна причина за повишаване на цените. "

Путин: Русия чака най-голямата годишна продукция от пшеница за цялата история на страната

„ Съгласно оценките на специалистите – несъмнено, това са единствено предварителни оценки – зърнената годишна продукция може да доближи 130 милиона тона, в това число 87 милиона тона пшеница “, сподели Путин на държавно съвещание на 12 май, отбелязвайки, че „ това може да стане рекордна годишна продукция от пшеница за цялата история на Русия ".

Най-голямата зърнена годишна продукция в Русия е записана през 2017 година - 135,5 милиона тона, от които 86 милиона тона пшеница.

През 2020 година тази цифра е 133,5 милиона тона зърно, от които 85,9 милиона тона пшеница.

Миналата година реколтата възлиза на 121,4 млн. тона, пшеницата - 76 млн. тона.

Очаква се Русия да резервира водачеството си на международния пазар през идващите години.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР