Италианско разследване, наречено Играта свърши“ (Game over), доведе до ареста

...
Италианско разследване, наречено Играта свърши“ (Game over), доведе до ареста
Коментари Харесай

82-ма членове на мафията са задържани от италианската полиция

Италианско следствие, наречено „ Играта свърши “ ( " Game over " ), докара до ареста на 82 обвинени членове на мафията в огромна акция против проведената престъпност, заяви през днешния ден полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операцията е ориентирана към членове на мафията в южния италиански град Фоджа и техния бизнес, споделиха карабинерите.

Заподозрените са упрекнати в трафик на опиати, нелегално владеене на оръжие и изнудване. По време на акцията в провинция Фоджа в южната италианска област Пулия бяха конфискувани оръжия и опиати.

Членовете на три клана на мафията във Фоджа явно са се договорили за трафик на опиати, който им носи милиони евро всяка година.

Според проверяващите клановете са загърбили съперничествата си в интерес на монополизирането на търговията с кокаин в южната италианска територия. Приходите се вливат в общ фонд, от който печелят клановете и фамилиите на наказани мафиоти.

Бизнес моделът на трите клана се основава на " систематично изнудване ", споделиха карабинерите, и на " нападателна и усърдно прилагана регулаторна система " на трафика.

Днешната интервенция е третата офанзива против мафията във Фоджа през последните седем години. Извършени са общо 150 ареста.

Италианският вътрешен министър Матео Пиантедози благодари на полицията, която, по думите му, е " нанесла тежък удар " на мафията във Фоджа във " впечатляваща интервенция ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР