Италианският волейболен отбор Калцедония (Верона), където играе българският център Алекс

...
Италианският волейболен отбор Калцедония (Верона), където играе българският център Алекс
Коментари Харесай

Отличен старт за Алекс Грозданов и Верона за Купата на CEV

Италианският волейболен тим Калцедония (Верона), където играе българският център Алекс Грозданов, направи отличен старт във втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV. Тимът на Верона, който е воден от селекционера на Сърбия Никола Гърбич, би безпроблемно сръбския Рибница (Кралево) с 3:0 (25:17, 25:15, 25:19) в първи мач от 1/16-финалите на шампионата, игран нощес пред близо 3000 фенове. Втори арбитър на срещата пък бе българинът Чавдар Марев.

Реваншът сред двата отбора е на 20 декември (сряда) от 21,30 часа българско време в Италия. Верона се нуждае единствено от два извоювани гейма, с цел да се класира за 1/8-финалите, където ще играе с спечелилия от двойката сред българския първенец Нефтохимик 2010 (Бургас) и чешкия Дукла (Либерец).

Никола Гърбич реши да даде отмора на опитния център Емануеле Бирарели и американския посрещач Томас Джаешке. На тяхно място като титуляри започнаха Алекс Грозданов, за който това бе дебют в Европа, и Федерико Марета. Освен българския център, дебют направи и либерото Томас Фриго. Това не повлия върху играта на Верона, които демонстрираха доста нападателна игра в офанзива и чудесно посрещане, като не оставиха никакъв късмет на домакините от Кралево.

Алекс Грозданов изигра необикновен мач и даже направи последната точка в мача след страховит блок. Специално за срещата от България бяха пристигнали и родителите му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР