Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо смята, че има да се

...
Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо смята, че има да се
Коментари Харесай

Намаляват заплатите на депутатите в Италия

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо счита, че има да се свърши още доста работа по популисткия дневен ред на държавното управление, в това число понижаване на заплащането на депутатите в страната, написа Bloomberg.

" Ние сме единствено в края на началото ", споделя Ди Майо в новогодишно обръщение, което идва единствено 2 дни откакто Народното събрание одобри противоречивия нов бюджет, предусещащ подкрепящ приход за хората с ниски приходи и ограничения за понижаване на възрастта за пенсиониране за някои.

Ди Майо, който е водач на участващото в ръководството Движение " Пет звезди ", даде обещание да одобри " превъзходен закон ", с цел да понижи възнаграждението на членовете на италианския парламент през тази година.

Президентът Серджо Матарела се опита да обуздае популистките водачи на Италия: Ди Майо и неговия съдружен сътрудник - вицепремиера Матео Салвини. В новогодишното си послание президентът предизвести, че огромният дълг на страната, преизпълнен 130% от брутния вътрешен артикул, санкционира елементарните жители.

Ди Майо също по този начин даде обещание да работи по въпросите на околната среда и външните работи през 2019 година, като добави, че е наслаждение да се бори с тези, които " използваха обществени средства и национални закони, с цел да се възползват от редица права, за които не са упълномощени ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР