Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо обвини за недобрата поддръжка на

...
Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо обвини за недобрата поддръжка на
Коментари Харесай

Италиански вицепремиер обвини Бенетон за рухналия мост в Генуа

Италианският вицепремиер Луиджи ди Майо упрекна за недобрата поддръжка на рухналия виадукт компанията притежател на тази част от автомагистралата.
„ Отговорните за това имат име и фамилия и те са компанията „ Аутостраде пер л’Италия”. След години, през които се споделяше, че частниците щели да ръководят нещата доста по-добре, се озоваваме лице в лице с един от най-големите концесионери в Европа, който твърди, че този мост бил сигурен. „ Аутостраде” е трябвало да се грижи за поддръжката, а не го е правел. Първото нещо, което би трябвало да създадат в този момент неговите шефове, е да си подадат оставката ”, сподели Ди Майо пред италианските медии.

„ Аутостраде” е акционерно сдружение, чиято активност е обвързвана с ръководство на части от автомагистрали, както и с поддържането им. То е част групата „ Атлантиа”, чийто главен акционер е семейството Бенетон, която е притежател и на известната текстилна компания.

Според Ди Майо при положение на неизпълнени отговорности е допустимо да бъде отнета концесията от притежателя и санкция до 150 млн.евро.

«Аутостраде» не е направил поддръжка на моста «Моранди». Министърът на инфраструктурата Тонинели към този момент е задействал процедурата по отнемането на концесията», сподели Ди Майо. Той добави, че ръководството на автомагистралата може да мине към страната. «На «Аутостраде» плащаме най-високите магистрални такси в Европа, а те заплащат доста ниски налози, тъй като са част от финансовата група на Бенетон в Люксембург», акцентира Ди Майо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР