Италианският вицепремиер и лидер на антисистемното движение "5 звезди" Луиджи

...
Италианският вицепремиер и лидер на антисистемното движение "5 звезди" Луиджи
Коментари Харесай

Рим не отстъпва пред Брюксел, не променя бюджета си

Италианският вицепремиер и водач на антисистемното придвижване "5 звезди " Луиджи Ди Майо съобщи нощес, че държавното управление няма да внесе промени в проектобюджета за 2019 година, макар че Европейската комисия го отхвърли, съобщи Франс прес.
"Бюджетът няма да се промени, нито в изчисленията, нито в прогнозата за напредък. Ние сме уверени, че нашата страна има потребност от този бюджет, с цел да тръгне още веднъж напред ", сподели Ди Майо пред публицисти след съвещание на държавното управление.
Другият вицепремиер Матео Салвини, водач на партията Лига, съобщи, че италианското държавно управление поддържа прогнозите си за недостига и икономическия напредък за 2019 година, макар че Европейската комисия настоя проектобюджетът да бъде модифициран, съобщи Ройтерс, представена от Днес.бг.
В изказване след съвещанието на държавното управление Салвини сподели, че бюджетният недостиг се планува да бъде 2,4 на 100 от Брутният вътрешен продукт, а растежът - 1,5 %. Той добави, че разноските ще бъдат прецизно следени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР