Италианският вътрешен министър Матео Салвини се присъедини към европейска популистка

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини се присъедини към европейска популистка
Коментари Харесай

Матео Салвини се присъедини към европейското популистко движение на Стив Банън

Италианският вътрешен министър Матео Салвини се причисли към европейска популистка група на Стив Банън , написа " Гардиън ".

Салвини се срещна с някогашния основен пълководец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. След срещата, която се организира в Рим, Салвини публично се причисли към " Движението " , учредено от Банън.

Meeting this morning with Steve Bannon and Matteo Salvini. The Movement: He is in! pic.twitter.com/3RszHAIEwY
— Mischaël Modrikamen (@modrikamen) September 7, 2018

Според италиански медии Банън е отбелязал, че идните европейски избори през 2019 година могат да открият пътя към нови популистки придвижвания за битка с въздействието на немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.

Срещата в петък беше проведена след неотдавна извършените диалози сред Салвини и унгарския министър председател Виктор Орбан - различен водач на европейския популизъм, който споделя антиимигрантска позиция. След срещата на 28 август двамата оповестиха, че ще поемат по един и същи път след разискване на образуване на общ антимигрантски фронт , който ще се опълчи на политиките на Макрон.

Междувременно през днешния ден Салвини смекчи риториката си по отношение на миграцията и бюджета на Италия, заявявайки пред европейски бизнес елити, че Рим ще съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз , осведоми " Политико ".

" Ние харчим по 5 милиарда евро за мигранти всяка година и единствено 10% идват от Европейски Съюз, това е недопустимо за нашите данъкоплатци ", оплака се Салвини и предложи смяна на някои правила на Европейски Съюз.

" Италия приготвя проект за вложения в Африка и ние ще го създадем сами, в случай че другите не желаят да оказват помощ ", сподели още той и добави, че държавното управление работи за понижаване на незаконната имиграция и справяне с трафика на хора, до момента в който в това време предизвиква " квалифицирана имиграция като Швейцария и Канада ".

Той даде обещание Рим да съблюдава бюджетните правила на Европейски Съюз з а понижаване на дълга на Италия.

" Италия ще съблюдава бюджетните правила на Европейски Съюз и ще води стопански политики, учредени на напредък и понижаване на дълга ", съобщи Салвини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР