Италианският учител Чезаре Ката от малкото италианско градче край морето

...
Италианският учител Чезаре Ката от малкото италианско градче край морето
Коментари Харесай

Един малко по-различен списък за ваканцията

Италианският преподавател Чезаре Ката от дребното италианско градче край морето - Фермо, през 2015 година даде на учениците си домашна работа за лятото от 15 точки. Той стана сензация и не я промени и тази година. Списъкът е що се касае за деца, толкоз и за възрастни хора и си заслужава да се чете освен в края на образователната година, а всеки ден:

1. Разхождайте се заран по брега на морето в цялостно усамотение, гледайте слънчевите зайчета по водата и мислете за това, което ви прави щастливи.

2. Старайте се да употребявате новите думи, които научихме през тази образователна година. Колкото повече можете да кажете, толкоз по-интересно ще можете да мислите. А колкото повече мисли имате, толкоз по-свободни ще бъдете.

“3. Четете! ”

Много, колкото се може повече. Но не тъй като сте длъжни да го вършиме. Четете, тъй като лятото въодушевява за фантазии и завършения, а четенето е като полет. Четете, тъй като това е най-хубавата форма на протест. (за препоръки, какво тъкмо да четете, се обърнете към мен).

4. Избягвайте всичко, което ви носи негативи и чувство за празнина (вещи, обстановки, хора). Търсете ентусиазъм и другари, които ви обогатяват, които ви схващат и ценят такива, каквито сте.

5. Ако чувствате горест и боязън, не се вълнувайте: лятото, както всяко друго прелестно нещо в живота, може да провокира ужас в душата. Водете дневник, описвайте по какъв начин се чувствате (а през септември, в случай че желаете, ще прочетем това заедно).

6. Танцувайте и не се тормозете от нищо. Танцувайте на всички места, където ви се прииска: на сцена, на дансинг, на полето, в стаята си. Лятото е танц, неуместно е да не участваш в него.



7. Поне един път посрещнете изгрева. Стойте в цялостна тишина и дишайте надълбоко. Затворете очи и почувствайте признателност.

“8. Много спортувайте. ”

9. Ако срещнете някой, който доста сте харесали, кажете му го толкоз красиво и безапелационно, колкото можете. Не се бойте, че може да останете неразбрани. Ако не се получи – значи, не е било писано, а в случай че ви схванат и отвърнат с реципрочност, то ще прекарате дружно лято – 2015 и това ще е златно време (В случай на крах, прочетете още веднъж точка 8).

10. Препрочетете конспектите на нашите уроци: сравнете всичко, за което сме чели през годината с това, което се случва в живота ви.

11. Бъдете щастливи като слънчевата светлина и волни и свободни като морето.

12. Моля, не ругайте. Бъдете положителни и вежливи.

13. Гледайте качествени филми с надълбоко прочувствени разговори ( по опция, на английски), с цел да упражнявате своя британски и по едно и също време с това да развивате способността си да чувствате и мечтаете. Нека филмът не свършва за вас с финалните надписи, преживявайте го още веднъж и още веднъж, включете го в опита си от това лято.

14. Лятото – това е магия. В искрящите от слънчеви лъчи сутрини и горешите летни вечери мечтайте за това какъв може и би трябвало да бъде животът. Направете всичко, което зависи от вас в никакъв случай да не се предавате по пътя към фантазиите си.

“15. Бъдете положителни. ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР