Италианският спринтьор Марсел Ламонт Джейкъбс, който стана олимпийски шампион в

...
Италианският спринтьор Марсел Ламонт Джейкъбс, който стана олимпийски шампион в
Коментари Харесай

Олимпийският шампион в спринта Марсел Джейкъбс се раздели с треньора си

Италианският спринтьор Марсел Ламонт Джейкъбс, който стана олимпийски първенец в бягането на 100 метра в Токио, повече няма да работи с треньора си Паоло Камоси, заяви самият спортист по-малко от година преди Олимпийските игри в Париж.

" Заедно написахме историята на международната и италианската атлетика. Преживяхме дружно доста мощни моменти, само че в живота има цикли и пристигна моментът да тръгнем по разнообразни пътища ", съобщи Джейкъбс пред " Гадзета дело Спорт ".

" Разбрах, че нуждая се от тотална смяна, както и на равнище мотивация. Искам да упражнявам на нова място, да намеря спортисти, с които да се сготвям, които ще ми оказват помощ в сложните моменти в зимната подготовка ", продължи той.

Под управлението на Камоси, който е международен първенец н тройния скок от 2001, роденият в Тексас Джейкъбс сервира една от сензациите в Токио, като стана първенец в спринта и щафетата 4x100 м.

След това той стана международен първенец на 60 метра през 2022 и европейски първенец на 100 метра същата година, само че през последните два сезона претърпя редица разочарования, в това число и отпадане в полуфиналите на международното състезание през тази година в Будапеща.

Марсел Джейкъбс, който ще навърши 29 години в края на септември, още не е показал новия си треньор и новата си база, като той ще напусне Рим.

" Имам доста хрумвания, би трябвало единствено да ги осъществявам. Търся модел на работа, който ще ми разреши да запазя съвършена физическа форма с извършения, които ще ми разрешат за избегна проблемите. Това ще бъде ново начало, с цел да преоткрием Марсел от Токио ", разяснява сребърният медалист с щафетата на Италия от шампионата на планетата тази година.

" Целта за идващия сезон е да се усещам добре. Искам да търча бързо, тъй като никой на последните две международни шампионати не стигна до моите 9.80 във финала в Токио ", приключи Марсел Джейкъбс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР