Италианският Рома се класира за финала в тазгодишното издание на

...
Италианският Рома се класира за финала в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Рома оцеля в Леверкузен и пак е на финал

Италианският Рома се класира за финала в тазгодишното издание на шампионата Лига Европа.

„ Вълците “ на Жозе Моуриньо насочиха единствено един удар, и то неакуратен, само че стигнаха до 0:0 като посетители на Байер (Леверкузен), с цел да продължат напред след триумфа с 1:0 в първия мач.

„ Аспирините “ могат да съжаляват, тъй като стреляха над 20 пъти към Руи Патрисио, само че по този начин и не съумяха да осъществят, а Рома взе своето в стила на треньора си Жозе Моуриньо.

Срещата започва с ранен късмет за „ вълците “, чиито капитан Лоренцо Пелегрини стреля около дясната греда.

Постепенно Леверкузен овладя самодейността и стигна до първия си прецизен удар в 8-ата минута. Тогава Керем Демирбай шутира отдясно пред наказателното, само че право в ръцете на Патрисио.

В 12-ата минута „ аспирините “ бяха доста покрай откриването на резултата. Диаби беше изведен отдясно в половината на гостите, напредна на скорост около Рожер Ибанйес, влезе отдясно наказателното поле, след което стреля от дребен ъгъл, само че топката се отби от напречната греда.

Домакините продължиха да затрудняват „ вълците “, които мъчно напускаха своята половина, само че защитата на римляните ограничаваше противника до удари от отдалеченост. В 21-ата минута Демирбай стреля чудесно пред дъгата на наказателното поле, само че Патрисио беше покрил долния си ляв ъгъл и мазета в ъглов удар. Шест минути по-късно още веднъж германецът нанесе прецизен изстрел пред пеналтерията, само че португалският пазач на " джалоросите " покри десния си низък ъгъл и улови.

В 34-ата минута се наложи Жозе Моуриньо да направи насилствена промяна, откакто Леонардо Спинацола получи контузия и бе сменен от Никола Залевски.

Две минути по-късно Сардар Азмун стреля от придвижване пред наказателното поле, само че още веднъж Патрисио улови.

До почивката Байер продължи да бъде по-активният тим, само че гол по този начин и не падна.

За старта на втората част в състава на Рома бе осъществена нова промяна. На терена се появи Джорджиньо Вайналдум, който размени Андреа Белоти. Идеята на Моуриньо с тази промяна бе ясна - укрепване на халфовата линия, където " вълците " да имат повече надзор.

Малко след началото на второто полувреме играта беше спряна поради димната завеса, която се настани над " БайАрена " поради почитателите на домакините, които възпламениха факли и димки.

Рома заигра по-добре, стоеше устойчиво на терена и не оставяше съвсем никакви благоприятни условия на противника да заплаши вратата на Патрисио.
Чак в 66-ата минута „ аспирините “ стигнаха до удар. Тогава центриране в наказателното поле откри непокрития Азмун, който стреля с глава, само че Патрисио улови.

Само минута по-късно Демирбай още веднъж шутира рисково от отдалеченост, само че португалският пазач на „ вълците “ още веднъж беше на висота и парира удара в долния си ляв ъгъл, а по-късно и бранител почисти в корнер.

В 78-ата минута централният бранител Джонатан Та опитва мощен удар от отдалеченост, само че се получи рикошет в състезател на Рома и топката излезе в ъглов удар.

Домакините потеглиха на заключителен взлом в края на дуела и в 81-ата минута пропуснаха страхотна опция да заличат пасива си в общия резултат. Тогава, след блокиран удар в наказателното поле на „ джалоросите “, топката стигна до непокрития Азмун на чудесна позиция, който шутира, само че на сантиметри от дясната греда на Патрисио.

Така в последна сметка Рома ще има късмет да завоюва Лига Европа и по този метод да се класира за Шампионска лига, откакто през предишния сезон завоюва Лигата на конференциите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР