Италианският производител на спортни и състезателни автомобили Ferrari едва ли

...
Италианският производител на спортни и състезателни автомобили Ferrari едва ли
Коментари Харесай

На пук на тенденциите Ferrari, никога няма да прави електромобили

Италианският производител на спортни и спортни коли Ferrari надали в миналото ще премине напълно на електрически коли. Това мнение на 65-годишния началник на компанията Луис Камилери бе представено от портала Carscoop, а босът на Скудерията е декларирал това пред вложителите на марката, като е споделил още, че до момента в който е жив, Ferrari няма да стартира да прави електрически автомобили.

Според изданието Камилери е бил мощно песимистичен към " електрическото " бъдеще на Ferrari по време на целия диалог с вложителите. Той отбелязва, че освен не вижда цялостен преход към производството на електрически транспортни средства, само че също по този начин не счита, че Ferrari ще получи най-малко половината от облагите от това.

През декември 2019 година шефът на Ferrari съобщи, че марката несъмнено няма да пусне напълно електрическа кола най-малко до 2025 година. Според него електрическите акумулатори към момента не са достигнали нужното равнище на сигурност и вместо да премине към електрически коли, компанията ще обърне внимание на хибридите.

Днес в моделната линия на Ferrari има хибриден SF90 Stradale, кадърен да доближи скорост до 340 км/ч и ускоряване до 100 км/ч за 2.5 секунди. Този суперавтомобил е оборудван със силов тракт с мощ 1 000 к.с. Плановете на Ferrari обаче са в прорез с тези на главните автомобилни производители.

Така да вземем за пример японската компания Nissan възнамерява да спре продажбите на коли с мотор с вътрешно горене в Китай след пет години, а английският Aston Martin желае да получи 20% от облагите от електрически коли до 2024 година. Volkswagen също последователно желае да премине към цялостна електрификация.

Шведската Volvo Cars също влага в личния си дизайн и създаване на електрически мотори, с цел да построява чисто електрически транспортни средства в бъдеще, до момента в който основаната в Обединеното кралство Bentley показа проект за развиване, който изцяло ще премине към електрически коли до 2030 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР