Италианският производител на спортни автомобили Ferrari вече струва повече от

...
Италианският производител на спортни автомобили Ferrari вече струва повече от
Коментари Харесай

Ferrari задмина Ford и General Motors по пазарна капитализация

Италианският производител на спортни коли Ferrari към този момент коства повече от Ford и General Motors, откакто през вчерашния ден пазарната капитализация на компанията надмина 30 милиарда $, съобщи Си Ен Би Си.

Дотук се стигна откакто през вчерашния ден акциите на компанията нарастнаха с 7% на фона на по-добро от предстоящото финансови резултати за първото тримесечие. Въпреки че затвори заводите си през март, общите доставки на коли на компанията набъбнаха с 5% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, достигайки 2 738 броя. Приходите на компанията понижиха с 1% до 1,02 милиарда $. Това обаче е по-добър резултат от предстоящите от анализаторите доходи от 852 милиарда $

Освен това компанията възобнови работата на заводите си в Маранело и Модена, като се чака те да проработят на цялостни обороти в петък.

Макар че италианският авто бранд произвежда единствено по 10 хиляди автомобила на година, по отношение на 7,7-те милиона на  General Motors за предходната година, вложителите залагат, че марката Ferrari и високите маржове при продажби ще доведат до по-добро показване на нейните акции, в сравнение с това на другите автомобилни производители, в изискванията на рецесия.

Пазарната капитализация на Ferrari удари 30,1 милиарда $ в ранната търговия в понеделник, преди да падне до 29,8 милиарда $ при затварянето на тържищата. Същевременно с това капитализацията на General Motors падна под 29,3 милиарда $, а тази на Ford под 19,2 милиарда Fiat Chrysler, от която Ferrari бе отделена през 2015 година, регистрира спад на капитализацията до 13 милиарда $. От първичното обществено предложение на борсата до през днешния ден акциите на Ferrari са се оскъпили трикратно.

През април Ferrari разгласи дивиденти от 1,13 евро (1,23 долара) за акция, което е растеж от 10%. Тогава компанията понижи прогнозата си за чисти доходи за годината от 4,1 милиарда евро до сред 3,4 и 3,6 милиарда евро.

Стойността на марката и търсенето на спортни коли в ценовия диапазон сред 215 хиляди и 1 млн. $ помогнаха на компанията да поддържа марж на облага от 24%, като при множеството автомобилопроизводители той е коло 5%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР